Atenció al foc!!!

Dijous, 2 de juliol de 2015 a les 00:00

L’onada de calor que estem patint aquesta primera setmana de juliol té conseqüències diverses: sobre les persones i sobre el medi.

En el cas de les persones, hi ha una sèrie de recomanacions, que solen ser de sentit comú: beure aigua i líquids en general, no exposar-se massa al sol, etc. De fet, tota la vida hem pres mesures d’aquest tipus sense necessitat que cap autoritat ens les recordés. Però no va malament que ens confirmin allò que ja fem.

El problema més seriós són les conseqüències que l’extrema calor i sequedat poden produir en l’entorn. El terra s’asseca més ràpidament i els efectes de les darreres pluges (del cap de setmana de Sant Joan) s’evaporen molt de pressa. I aquí sí que cal prendre mesures: no fer focs, controlar qualsevol possibilitat de guspires, anar amb compte amb els vehicles, etc.

Callús té la sort d’estar envoltat d’una massa forestal que s’està refent després dels focs dels anys noranta. Per tant, ara que els nostres boscos comencen a tornar a fer goig, cal anar amb molta precaució per evitar un nou desastre.

Us demanem, doncs, que aquests dies extremeu les precaucions, prengueu totes les mesures possibles per evitar qualsevol acte que pugui portar a un incendi i que ens ajudem tots plegats per passar aquesta onada de calor sense cap incident.

Moltes gràcies!!!

Darrera actualització: 25.01.2019 | 12:18