Sant Jordi: un dia especial

Dimecres, 20 d'abril de 2016 a les 00:00

Aquest dissabte celebrarem Sant Jordi, una diada que tots els catalans tenim assenyalada com a “diada especial”.

Val a dir que ja és ben curiós que hàgim ajuntat els regals de roses i llibres en una sola diada. I que n’hàgim fet un dia festiu sense deixar de treballar (tot i que enguany serà dissabte). Potser aquesta és la nostra idea del que és celebrar una festa: treballar com si res i gaudir després d’un passeig entre parades de roses i de llibres, ben acompanyats de la persona que estimem.

Sigui com sigui, Sant Jordi marca realment l’inici de la nova estació, de la primavera. D’aquí l’esclat de roses que engalanen els carrers de tot Catalunya i la venda de milions d’aquestes flors. Però Sant Jordi també simbolitza la lluita contra la ignorància, la claror que il·lumina les tenebres. I per això regalem llibres: per mostrar la voluntat de ser més cultes, de saber més i millor sobre el nostre entorn...

Enguany, a més, s’escau un aniversari rodó, d’aquells que ajuden a subratllar la festivitat: farà 400 anys de la mort de dos grans literats: Miguel de Cervantes, que va morir el 23 d’abril de 1616, i William Shakespeare, que també va morir un 23 d’abril de 1616, si bé era uns quants dies diferents de Cervantes perquè a Anglaterra encara no era vigent el calendari gregorià.

Que Catalunya instituís el Dia del Llibre un 23 d’abril i volgués commemorar, quan es va crear aquest Dia, la mort de Cervantes també diu molt del nostre tarannà culte i obert a totes les influències.

Sigui com sigui, aprofitem aquest dia per fer regals de roses i de llibres. Però recordem que la resta de l’any també podem fer regals de roses i, sobretot, de llibres, ja que la demostració d’amor i la lluita contra la ignorància no són cosa d’un sol dia, sinó de cada dia.

Des de l’ajuntament us convidem a diferents actes per celebrar aquesta Diada:

  • Divendres, dia 22:

ü  Al matí, els nens i nenes de l’escola Joventut aniran a la Residència a portar roses als avis i àvies.

ü  A la tarda, a les 3h, al Casal es donaran els premis del Concurs Literari de Sant Jordi.

ü  El mateix divendres, a les 7 de la tarda, al Vagó, taula rodona sobre Per què escriure un blog?, a càrrec de Jordi Badia, Jèss Zomeño i Noemí Zomeño.

ü  I a 2/4 de 9 (20.30h), al Casal, concert d’Ensemble Boccherini, organitzat per l’Escola Municipal de Música de Callús.

  • Dissabte, dia 23: Diada de Sant Jordi:

ü  Parades de roses i de llibres en diferents indrets del poble.

 

Bon Sant Jordi!!

Darrera actualització: 25.01.2019 | 12:18