Balanç del primer any

Dimecres, 15 de juny de 2016 a les 00:00

 

Dilluns passat, el dia 13 de juny, va fer un any que hi ha un nou equip al govern de l’ajuntament de Callús. Un nou equip, com a conseqüència dels resultats electorals del maig de 2015.

Val a dir, abans de tot, que el nou equip i l’alcalde que el presideix mantenen, un any després, intacta la seva il·lusió de treballar per tots els callussencs i callussenques. Les ganes de servir els nostres conciutadans, d’estimular la participació de tots a la recerca de solucions per als problemes que tenim com a comunitat i com a poble no solament no s’han esvaït, sinó que han augmentat i s’han reforçat.

Fer balanç d’un primer any de mandat a l’ajuntament segurament que és un exercici controvertit: hi haurà que creurà que no s’ha fet tot el que s’havia de fer; i hi haurà també que opinarà que s’han fet coses ben fetes i coses mal fetes. Llums i ombres, com en tota obra feta per les persones.

Però més enllà de les opinions, sí que des de l’ajuntament volem deixar ben clar que ens ha guiat sempre l’afany de resoldre els problemes, de trobar solucions a les situacions difícils que vivim com a poble, com a comunitat de persones.

Per això, tot allò que fa referència a les persones (serveis socials, educació, cultura, relació amb les entitats, participació, oportunitats de feina, promoció del poble, turisme, seguretat...) ha estat la prioritat de l’equip actual. Per moltes raons, però sobretot perquè creiem que un poble és, primer de tot, un conjunt de persones que conviuen en un entorn determinat.

També s’han fet obres i manteniment, però sempre al servei de les persones. Des de l’estiu passat, hem fet actuacions a Cal Cavaller, al Camí del Cementiri, a les Escoles Velles, a l’Escola Joventut i a l’Escola Mainada. Hem fet una nova canonada per portar l’aigua als horts i hem fet nou el col·lector del carrer Sant Jordi. Hem arreglat un forat al carrer 11 de Setembre i hem posat llums nous als carrers Sant Jordi i de la Font. S’han fet millores de senyalització als Manxons i s’ha reparat una fuita d’aigua a sota el canal de Cal Cavaller. S’han arreglat també els baixants del Dipòsit de l’aigua. S’ha esplanat un terreny per als clubs de petanca. Estem arreglant els baixants d’aigua al Passatge Codina. I a l’estiu iniciarem obres de de remodelació (rampa d’entrada, dipòsit d’aigua de la xarxa per prevenir la legionel·losi, mur de contenció dels fangs, zona de serveis i bar...) al Camp de Futbol Andreu Lladó. També hem fet gestions perquè es fessin les obres d’ampliació del Pont de Sant Mateu i es tapés el pas subterrani a la Carretera de Cardona a l’alçada del supermercat Llobet.

Certament ens queda encara moltes coses per fer. Però creiem que és important que la il·lusió i la voluntat de servir els callussencs i callussenques es mantinguin fresques com el primer dia.

Per nosaltres, és un plaer estar al vostre servei! Moltes gràcies també pel suport que hem rebut de totes les persones del poble!

Darrera actualització: 25.01.2019 | 12:18