El paper de la Diputació

Divendres, 12 d'agost de 2016 a les 00:00

Val  la pena de deixar constància d’un fet important: els ajuntaments de Catalunya avui sort en tenim, de les diputacions. En el nostre cas, ho hem de dir ben clar: sort n’hi ha de la Diputació de Barcelona!

La darrera ajuda que ens ha concedit la Diputació és una demanda de l’ajuntament de Callús, en què vam estar d’acord equip de govern i oposició: poder arreglar el tram del passeig Anselm Clavé des de la Carretera de Cardona fins al capdavall, al carrer de la Font. Una obra valorada en uns 253.000€, una quantitat important.

La Diputació de Barcelona va instituir al començament del mandat, com en altres mandats anteriors, la Xarxa de Governs Locals, un programa d’ajuda als consistoris per poder fer front a obres que necessiten una inversió més alta del normal, una despesa extraordinària a la qual no es pot fer front amb els ingressos ordinaris. Tots els ajuntaments s’acullen a aquest programa per poder fer una obra o arreglar alguna cosa per a la qual no tenen prou diners.

En el cas de l’ajuntament de Callús, les obres demanades eren tres: arreglar el tram de passeig esmentat, canviar el vas de la piscina gran o fer nous els serveis del camp de futbol Andreu Lladó (vestuaris, zona d’oficines del club...). L’ajuntament va prioritzar la primera opció i la Diputació hi ha accedit de manera raonable. En una reunió amb Mercè Conesa, presidenta; Dionís Guiteras, vicepresident; i Valentí Junyent, diputat comarcal, es va decidir ajudar l’ajuntament de Callús en la demanda que vam formular.

Aquesta bona notícia per al nostre poble significa que durant l’any 2017 podrem emprendre una obra tan necessària com útil per a Callús. És intenció de l’actual equip de govern plantejar diferents opcions i poder donar a escollir com volem que quedi aquest tram del passeig, de manera que la participació dels callussencs ens permeti dissenyar un espai col·lectiu entre tots.

La Diputació ens ajuda en moltes altres coses, que ja anirem comentant, com és ara els Plans Locals d’Ocupació. Però avui volíem deixar constància i agraïment per aquesta assignació que ens ha de resultat ben profitosa.

Gràcies, Diputació de Barcelona!

Darrera actualització: 25.01.2019 | 12:18