Camp de Futbol Andreu Lladó: un perill menys!

Dijous, 25 d'agost de 2016 a les 00:00

Fa una mica més d’un any es va estrenar la gespa artificial del camp de futbol Andreu Lladó, una instal·lació municipal que utilitza el CF. Callús. Aquell esdeveniment va ser assenyalat com a molt important per al club i per a tots els que practiquen el futbol o utilitzen el nostre camp per fer-hi activitats esportives. I certament ho era, d’important.

Però aquella decisió, i sobretot la manera com es va gestionar, va comportar dos problemes seriosos: la manca d’aigua i una possible afectació de la salut de les persones, ja que la gespa es regava amb aigua del riu sense tractar, aconduïda des del dipòsit que també utilitzen els hortolans.

L’estiu passat vam patir tots plegats de manca d’aigua i hi va haver dies en què, entre el reg del camp de futbol i l’ús d’aigua per part dels hortolans, la bomba del dipòsit amb prou feines donava l’abast a omplir el recipient. Es va solucionar posant un tub de més diàmetre entre el riu i el dipòsit d’aigua.

Però l’altre problema, el que podia afectar la salut de les persones, era molt més greu i important. L’aigua del riu, sense tractar, quan s’utilitza en forma de reg per aspersió, forma aerosols, que poden portar la legionel·la. Per tant, durant tot l’hivern, hem estat exposats que algun dels nois que juga a futbol contragués aquesta malaltia. Aquest perill va ser advertit per l’empresa que va fer la instal·lació de la gespa, la qual va demanar que es construís un dipòsit d’aigua tractada, des del qual poder regar la gespa del camp de futbol.

La resposta de l’equip de govern anterior va ser que no hi havia pressupost. El dipòsit, ara ja construït, val encara no 13.000€. Exactament un 1% del romanent que Convergència es vanta que va deixar a l’ajuntament de Callús. Molta gent es pregunta si no valia la pena gastar-se aquests diners i no jugar amb la salut dels nois que practiquen l’esport del futbol.

Sigui com sigui, avui podem dir que tenim un nou dipòsit per regar el camp de futbol amb aigua tractada de la xarxa. Per tant, hem allunyat un perill i hem guanyat en seguretat.

Hi ha altres obres que s’han fet al camp de futbol Andreu Lladó, com és ara una rampa d’accés perquè totes les persones amb dificultats de mobilitat hi puguin entrar amb més comoditat. I com arreglar la zona de serveis per poder-hi acollir millor el públic.

Però cal dir que la seguretat i la mobilitat són el primer de tot. Almenys per a l’actual equip de govern municipal. 

Darrera actualització: 25.01.2019 | 12:18