Callús contra la violència de gènere

Dijous, 24 de novembre de 2016 a les 00:00

CALLÚS CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

La setmana en què ens trobem, del 21 al 27 de novembre, es fan diversos actes contra la violència de gènere, una xacra de la nostra societat que encara no s’ha desfet del masclisme i de la visió que tenen molts homes de considerar les dones inferiors en drets. Per això cada any el dia 25 de novembre es recorda que és obligació de tots aturar tant la violència contra les dones, com la mentalitat que ho permet i ho justifica.

De vegades pot semblar que aquest fet cau lluny de nosaltres i no ens afecta com a poble. Però res més lluny de la realitat: també a Callús es donen episodis de violència de gènere i han hagut d’intervenir els Mossos o la policia local per assistir dones víctimes d’aquesta violència. Per això ens convé manifestar als maltractadors que la societat no està al seu costat, sinó enfront, a favor de les víctimes i per la plena igualtat entre dona i home.

Per recordar aquests fets i mostrar el nostre rebuig a la violència de gènere s’han organitzat diversos actes. Dilluns, dia 21, va tenir lloc una xerrada sobre la comunicació no violenta, a càrrec d’Antònia Capdevila i Raspall. I avui, divendres, dia 25, a les 5h de la tarda, tindrà lloc l’encesa d’espelmes i la lectura del manifest contra la violència de gènere. Serà a la Plaça de l’ajuntament. A 2/4 de 7, hi haurà una conferència d’Anna Ramis, al Vagó, amb el títol d’Educar en i per a la confiança, en què també es parlarà de la importància de l’educació per prevenir la violència de gènere.

Us hi esperem!

 

Darrera actualització: 25.01.2019 | 12:18