Podem els arbres

Dimecres, 18 de gener de 2017 a les 00:00

Com cada any, en arribar el fred, l’ajuntament es disposa a fer la poda dels arbres del poble per tal fer –ne el manteniment adequat.

Enguany, però, s’ha decidit d’introduir dues novetats que val la pena comentar, ja que moltes persones ens en demanen explicacions.

En primer lloc, s’han tallat alguns arbres de l’escola i de l’entorn, ja que eren arbres que tenien determinades malalties difícils d’eradicar. Es tracta sobretot de pollancres, arbres que causen també diverses molèsties en arribar la primavera pel pol·len que se’n desprèn. Els tècnics municipals i l’empresa que realitza la poda ens han aconsellat que en fem la substitució, de manera que ara els tallarem i cap a la primavera hi plantarem una altra espècies que no causi tantes molèsties.

En segon lloc, s’ha decidit també fer la poda dels arbres d’un tram de la urbanització dels Manxons. Aquests arbres no havien estat mai podats, de manera que a partir d’ara se n’haurà de fer un manteniment diferent. Diversos veïns ens havien demanat que procedíssim a fer-ne la poda i el manteniment corresponent. Tot i una certa controvèrsia tècnica (hi ha partidaris i detractors de podar els plataners...), ha semblat oportú fer cas de la demanda dels veïns i efectuar la poda.

Tenim altres propostes sobre el verd urbà que anirem portant a la pràctica. Però creiem també que hem de demanar a tots els callussencs i callussenques que mirem de tenir cura entre tots de respectar els arbres i els arbustos i de facilitar el seu manteniment.

Darrera actualització: 25.01.2019 | 12:18