A Callús reciclem!!!

Dimecres, 8 de febrer de 2017 a les 00:00

Des de l’Ajuntament hem convocat una reunió per informar de canvis en la col·locació dels contenidors per facilitar la recollida selectiva de residus. Serà dilluns que ve, dia 13 de febrer, a les 8h del vespre, a la sala de plens de l’ajuntament.

Us hi informarem de la nova distribució de les àrees de contenidors. A partir d’ara volem fer àrees amb tots els contenidors de les diferents fraccions de residus: orgànica, paper, vidre, plàstic i residus. Aquesta nova ordenació l’anirem fent durant el mes de febrer. 

Per què es fa aquesta redistribució dels contenidors? Per apropar els contenidors de reciclatge a tots els veïns i veïnes i per facilitar la correcta gestió de tots els tipus de residus. Volem estimular el reciclatge i fer que tothom prengui consciència de la importància de reciclar.

Cal tenir en compte que la Generalitat, aplicant mesures que vénen d’Europa, augmentarà el cost de cada tona de rebuig fins a 50€. El rebuig és la fracció de resta del que no és paper, vidre, plàstic o matèria orgànica. Actualment el que va al contenidor de rebuig (“contenidor gris”) és massa elevat perquè s’hi aboquen materials que haurien d’anar als altres contenidors. Aquest és el resultat de no reciclar.

La separació dels diferents residus i el reciclatge és cosa de cada persona i de cada família. Des de l’Ajuntament podem estimular, fer prendre consciència i facilitar aquesta tria. Però l’actitud i la necessitat de reciclar han de ser valors que cada persona ha de tenir ben interioritzats si no volem, com a societat, malversar els recursos naturals que tenim al nostre abast.

Els països avançats, els del nord d’Europa sobretot, fa temps que, de manera responsable, destrien els residus i posen cada cosa al seu lloc: el plàstic al contenidor groc; el vidre, al verd; el paper i cartrons, al blau; la matèria orgànica, al marró; i la resta, que hauria de ser com més poca millor, al contenidor gris. A nosaltres ens queda encara un bon camí per recórrer abans no arribem al nivell de reciclatge d’aquests països. Però ho podem aconseguir si tots plegats prenem consciència de la importància que té actituds i comportaments de respecte al medi ambient.

Per informar-vos d’aquestes novetats i parlar més de la necessitat de reciclar, l’ajuntament ha convocat aquesta reunió. A les persones que hi assisteixin, si h necessiten, se’ls repartirà un cubell de 10 litres gratuït per facilitar la separació de la matèria orgànica a casa.

Som-hi, doncs!!!

Callús recicla!!!

Darrera actualització: 25.01.2019 | 12:18