Accés directe als continguts

Ajuntament de Callús

Data i hora oficials:11:58 | 25/06/2018

Tines Callús
Portada > Actualitat > Notícies > FINAL DE CURS

FINAL DE CURS

15/06/2017

Al nostre país el curs escolar marca un calendari força singular. I quan arriba final de juny veiem com les escoles i instituts es buiden d’alumnes, que no tornaran a parèixer-hi fins al setembre. Potser algun dia aquesta imatge (insòlita en altres països europeus, on es costum de continuar el curs escolar fins a mitjan o final de juliol) canviarà. Però mentrestant quan s’acosta sant Joan sabem que s’acosta també el final de les classes de l’any tant per als infants de primària, com per als joves de secundària.

I ja hi som!

S’acaba un curs escolar i ens vénen ganes a tots de fer balanç. A Callús també.

Creiem que aquest ha estat un bon curs escolar per moltes raons:

1) Els centres educatius on van els nostres infants i joves han funcionat amb tota normalitat i han pogut dur a terme el seu programa educatiu amb totes les garanties, sobretot dels professionals docents.

2) Pel que fa al municipi, hem estrenat l’Escola de Formació per a Persones Adultes, amb força activitat tant per a joves que es volen treure l’ESO, com per a la formació de persones adultes que han volgut millorar o completar la seva formació.

3) Des de l’ajuntament hem fet les obres de manteniment i de millora que els mestres, a través de la direcció dels centres, ens han demanat.

4) El Consell Escolar Municipal ha dut a terme diverses activitats, alguna de les quals que val la pena de recordar:

  • Un cicle de xerrades per a pares i mares, organitzat de manera conjunta per les AMPA i l’ajuntament. Vam encetar-lo amb una conferència magistral de l’Eva Bach. I el vam cloure fa pocs dies amb una xerrada, també molt interessant, sobre els beneficis de l’educació musical a càrrec de Melissa Mercadal.
  • Vam assistir a una exposició dels treballs de recerca de sis joves callussencs, que enguany acabaran el batxillerat i probablement continuaran els seus estudis cap a la universitat. A l’octubre també vam poder felicitar Olga Barba per haver obtingut un premi extraordinari de batxillerat.

5) I sobretot hem celebrat els 10 primers anys de vida de la nostra Escola Municipal de Música, amb diversos actes, dels qual queda encara el concert de final de curs.

Tot aquest panorama i conjunt d’activitats fetes mostra un poble que es preocupa de l’educació dels seus infants i joves. De fet, és una manera de dir que ens preocupem pel nostre futur. Segura que encara hi podem fer més i, sobretot, que cada any hi hem de fer el màxim possible. Però el balanç del curs 2016-2017 és sens dubte millor que el del curs anterior.

És hora, doncs, de fer balanç i de preparar el curs vinent, que sens dubte ha de ser millor que aquest.

Des de l’Ajuntament volem agrair a tothom que treballa per l’educació dels nostres infants i joves: pares i mares, mestres i professorat, educadors de l’Esplai, personal d’administració i serveis..., tot l’esforç que han fet per oferir una educació de qualitat. I els volem demanar que continuem plegats per aquest camí.

És la manera d’assegurar un futur millor com a poble!

Darrera actualització d’aquest contingut: 22/06/2018 a les 14:55h
Ajuntament de Callús

Ajuntament de Callús

Pl. Major, 1. 08262 Callús

Telèfon: 936 930 000 - Fax: 938 360 301 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Web: www.callus.cat

NIF: P0803700D

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona