MOLTA ATENCIÓ AL FOC!

Dijous, 3 d'agost de 2017 a les 00:00

Segons tots els mapes meteorològics aquest cap de setmana farà una calor intensa i hi haurà una humitat molt baixa arreu de Catalunya, però sobretot a la nostra àrea, a la Catalunya Central. Aquests dos factors, temperatura alta i humitat baixa, juntament amb un vent de ponent una mica fort, són les condicions que propicien els focs de l’estiu i causen els incendis més temuts pels bombers i gent del camp.

Certament contra el vent, la calor o la manca d’humitat no hi podem fer gran cosa, perquè són condicions meteorològiques que es donen moltes vegades en l’àrea mediterrània.

Però els focs no es donen només per unes determinades condicions de l’ambient, sinó perquè les persones, amb la nostra actuació, cometem determinades imprudències que, ajudades pels factors de què parlàvem, causen els desastres ecològics més grans als nostres boscos.

Per tant, aquests dies –com en tot l’estiu- hem de posar moltíssima atenció a tots els nostres actes a l’exterior: al bosc, a la carretera, als camins, als camps... Una burilla mal apagada, un foc innocent i aparentment “controlable”..., qualsevol incident per més innocu que ens sembli, pot ser el detonant d’una tragèdia de grans proporcions.

Demanem, doncs, a tothom que no solament tingui cura dels seus actes, sinó també que vetllem pel que fan els altres: els nostres parents, amics, saludats o veïns... Si veiem alguna imprudència, hem de tenir la valentia d’avisar el qui la comet o de donar avís al 112 perquè s’hi pugui posar remei, com més aviat millor.

Moltes gràcies a tothom per col·laborar en la defensa del medi ambient, que al capdavall és una manera d’assegurar el nostre futur!

Darrera actualització: 25.01.2019 | 12:19