Accés directe als continguts

Ajuntament de Callús

Data i hora oficials:20:11 | 20/07/2018

Foto web
Portada > Actualitat > Notícies > S’HA CONVOCAT UN REFERÈNDUM!

S’HA CONVOCAT UN REFERÈNDUM!

07/09/2017

Dimecres, dia 6 de setembre, després d’una sessió força accidentada, el Parlament de Catalunya va aprovar la Llei del Referèndum. I tot seguit el Govern de la Generalitat va convocar aquest referèndum per al dia 1 d’octubre.

Des de l’Ajuntament de Callús, i d’acord amb el que hem anat aprovant tant aquest equip de govern com l’anterior, ens hem adherit a la convocatòria i estem compromesos a facilitar els locals i tot el dispositiu necessari perquè els callussencs i callussenques puguin exercir el seu dret a vot el proper primer dia d’octubre (i sempre que calgui).

No cal dir que l’Ajuntament serà especial curós i imparcial en tot el procés, d’acord amb el que s’estableix a la mateixa Llei del Referèndum. Però una cosa és la neutralitat i una altra obstaculitzar o posar entrebancs a l’exercici d’un dret ben legítim, com és ara el dret a decidir el futur del nostre país.

L’equip de govern municipal tenim la nostra pròpia ideologia i manera de pensar i de veure el futur de Catalunya. Però, en tant que representants de tots els callussencs i callussenques, ens toca vetllar perquè hi hagi totes les condicions perquè es pugui dur a terme el dret a votar en qualsevol de les opcions possibles: Sí, No, En Blanc. I no cal dir que també respectem les decisions d’aquelles persones que considerin que no han d’anar a votar. Exactament com faríem en qualsevol altra elecció o contesa electoral. Aquest és el nostre sentit de la democràcia.

I per això no entenem aquest assetjament i acarnissament del govern espanyol contra el Parlament, el Govern de la Generalitat o altres persones compromeses en aquest procés. Al capdavall, la democràcia s’expressa votant. I les lleis són el resultat d’aquesta acció: la de votar. No pas al revés: les lleis mai no han d’impedir que els ciutadans puguin exercir aquest dret elemental de la democràcia, el dret al vot.

Per tant, us convidem a tots a prendre part en la vida pública i, sobretot, a participar en la decisió més transcendental del nostre país: la de triar quin futur volem. Amb tot el respecte per totes les opcions, naturalment.

Al capdavall, el dia 1 d’octubre hauria de ser un dia d’exercici democràtic, com sempre, amb tota normalitat.

I és aquí on l’Ajuntament de Callús vol ajudar contribuint a fer normal el que d’altres consideren una cosa criticable...

Darrera actualització d’aquest contingut: 19/07/2018 a les 09:05h
Ajuntament de Callús

Ajuntament de Callús

Pl. Major, 1. 08262 Callús

Telèfon: 936 930 000 - Fax: 938 360 301 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Web: www.callus.cat

NIF: P0803700D

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona