ÉS RESPONSABILITAT DE TOTS

Dijous, 23 de novembre de 2017 a les 00:00

El proper dissabte, dia 25 de novembre, se celebra arreu el Dia contra la Violència Masclista. A Callús farem un acte senzill, però d’expressió clara i nítida, avui divendres, el dia en què llegiu aquest Butlletí.

Val a dir que les dades que es coneixen sobre aquest tema any rere any són esfereïdores i molt preocupants: lluny de millorar, sembla que la nostra societat va empitjorant en aquest tema. Una de cada tres dones confessa haver estat víctima al llarg de la seva vida d’una agressió masclista seriosa. I un 28% dels nois adolescents consideren que les conductes violentes dels nois cap a les noies és una “conducta normal”!

Ens trobem, per tant, davant d’una problemàtica evident, que no podem ni menystenir ni fer veure que no hi és, que no passa res...

Sí que passa! I és molt greu!

Que la meitat, si fa no fa, de la població estigui clarament sotmesa a l’altra part, que no hi hagi tota la consciència que hi hauria d’haver sobre aquesta injustícia, que es consideri “normal” que les noies rebin violència (física, verbal, de comportament...) per part dels nois de la seva edat, que encara hi hagi tant silenci entorn d’aquestes situacions, que es vulguin justificar amb excuses (“ella s’ho deu haver buscat...”, “mira com va: està provocant...”) diu molt poc de tots nosaltres com a societat.

Per reblar aquest panorama, aquests dies s’està fent un judici contra un grup d’homes que va assetjar i violar en grup una noia en una festa de Pamplona. I se’n van mostrar ufanosos a les xarxes socials!

La nostra societat no pot mirar cap a una altra banda i fer veure que això no existeix. Cal acabar amb aquesta xacra com més aviat millor. I això és responsabilitat de tothom. És cert. Però sobretot és responsabilitat de tots: de tots els homes, que ens hem de sentir concernits i avergonyits d’aquesta conducta per part d’altres éssers humans com nosaltres.

Comencem a posar-hi remei!

Darrera actualització: 25.01.2019 | 12:21