Notable alt per a les escoles bressol i les escoles de música municipals

Divendres, 15 de desembre de 2017 a les 00:00

 

L’aportació de la Diputació de Barcelona a escoles bressol ha augmentat en un 1.5 milions d’euros per al curs 2015/16 dins els 29.734.474 milions que s’han destinat a Educació durant l'any 2016.

Enguany han participat 45 ajuntaments en els cercles d’escoles bressol, i 42 en els d’escoles de música.

Durant l’acte inaugural, el diputat d’Educació de la Diputació de Barcelona, Rafael Homet, ha manifestat el «compromís de la corporació en la millora dels equipaments educatius locals i en la seva sostenibilitat». I ha afegit que «el paper dels ajuntaments és clau en l’impuls de les polítiques educatives de proximitat que fomenten la cultura i l’atenció als infants».

Accessibilitat garantida

Cal destacar que el percentatge d'alumnes que han rebut ajudes dels  ajuntaments es manté estable, reflectint així l'aposta dels ens locals per garantir l'accessibilitat a ambdós serveis. D'aquesta manera, la cobertura de places de les escoles bressol continua sent molt elevada, situant-se en el 92,7%. El percentatge d'infants  que fan ús de les escoles bressol municipals és del 17,7%. A l’actualitat, existeix un 97% de cobertura en escoles bressol a la demarcació de Barcelona.

En paral·lel, les quotes mitjanes mensuals que satisfan les famílies que fan ús del servei d'escola bressol municipal i del servei de menjador, es mantenen estables en 168 € i 135€, respectivament. La despesa del servei  per alumne d'escola bressol municipal se situa en 4.358 € per curs.

En aquest sentit,  és destacable l'increment de  l'impacte de les escoles de música, visible per exemple, en l'augment de l'alumnat de curta durada (1,8  per cada 1000 habitants) i l'augment del de llarga durada que forma part d'un conjunt instrumental (63,9%). La despesa corrent per alumne de llarga durada se situa en 1.326  €.

En la jornada de cloenda dels Cercles de comparació intermunicipals d'escoles bressol i escoles de música s’han presentat els resultats del darrer any i s’ha  lliurat a cada municipi la publicació que recull les dades de 2016.

Els cercles de comparació

Els Cercles de comparació intermunicipals (CCI) són un instrument de suport a l'avaluació i millora de la prestació i la gestió dels serveis públics municipals, que dinamitza el Servei de Programació de l'Àrea de Coordinació i Govern Local de la Diputació de Barcelona, conjuntament amb les àrees que treballen en els diversos àmbits d'anàlisi.

Pel que fa a l' àmbit educatiu, actualment estan en funcionament dos cercles de comparació de dos equipaments educatius de titularitat municipal: escoles bressol i escoles de música.

 

Font: Diputació de Barcelona.

Darrera actualització: 25.01.2019 | 12:21