Butlletí CREAF- núm. 51

Divendres, 29 de desembre de 2017 a les 00:00
El CREAF busca històries personals que tinguin el bosc com a escenari
20 de desembre de 2017
Totes les persones que vulguin col.laborar ho poden fer enviant un text, una poesia, fotos, talls de veu o vídeos fins al 16 de gener. Qualsevol format és vàlid per explicar -ho i només cal fer-lo arribar al grup de recerca que porta l’activitat a través d’un formulari
[+INFO]
 

Aquesta activitat es duu a terme amb el CCCB.


L’observació de la terra pot ajudar a conservar els espais naturals protegits
19 de desembre de 2017
El projecte europeu ECOPotential ha creuat el seu equador i per celebrar-ho organitza una exposició de fotos i un seminari que donarà a conèixer les innovacions del món de la teledetecció que poden aplicar-se en la gestió, seguiment i conservació de les àrees naturals protegides.
[+INFO]

 
Parc Nacional de Donyana. Al desembre els pantans estan inundats. Es mostren zones d’aigua en color blau o negre. A l’agost els pantans estan secs i el sòl es veu gris. Es veu l’àrea cremada al 2017 en color rosa. Font: Landsat 8 OLI (RGB 654 bands). Cortesia de USGS/NASA Landsat program. Processat per LAST-EBD (CSIC).
Els homes de països rics són cada cop més alts perquè tenen una dieta més rica en nitrogen i fòsfor
18 de desembre de 2017
Hi ha una diferència d’alçada de 23 cm de mitjana entre els països amb un PIB més alt i els que el tenen més baix. Aquesta diferència ha crescut 1,5 cm els darrers 30 anys. La dieta rica en productes d’origen animal i més variada assegura que els països rics rebin pràcticament el doble de quilos de nitrogen i fòsfor a l’any.
[+INFO]
 
Home vietnamita. (CC0)
Com han canviat els boscos de la península Ibèrica en 25 anys?
18 de desembre de 2017
L’augment dels episodis de sequera i la manca d’aigua al sòl han afavorit espècies mediterrànies. Mentre que les coníferesvan perdent terreny per estar menys adaptades a les sequeres. Les tendències de canvi corresponen al període de 1987 a 2012 i s’han pogut observar gràcies a imatges de teledetecció obtingudes per satèl·lits.
[+INFO]

Dos planifolis al Montseny, un bosc de faigs amb poca fulla en segon terme, i un alzinar en primer pla. Autor: José Luis Ordóñez
Darrera actualització: 25.01.2019 | 12:21