Accés directe als continguts

Ajuntament de Callús

Data i hora oficials:19:02 | 23/10/2018

Foto web
Portada > Actualitat > Notícies > TRACTA’M BÉ

TRACTA’M BÉ

11/01/2018

Impulsada pel Consell Comarcal del Bages, s’ha posat en marxa una iniciativa d’atenció a la gent gran, de molt interès per a tots els pobles de la comarca.

A l’Ajuntament de Callús hem cregut convenient d’adherir-nos-hi, no solament perquè pensem que la gent gran del nostre poble s’ho mereix, sinó també perquè estem convençuts que aquesta campanya ens ajudarà a sensibilitzar tothom de la importància del tracte a la gent de més edat que conviuen amb nosaltres.

La campanya consisteix en diverses iniciatives que tenen com a centre els espais públics, els locals i establiments comercials i altres llocs on es poden trobar persones grans. Aquests llocs tindran una distinció com a centre col·laborador sota el lema: ESPAI AMB TRACTE” i els seus responsables es comprometen a fer diverses actuacions en casos en què notin algun tipus d’anomalia (maltractament, lesió, pèrdua d’orientació, por...) en alguna persona gran.

També hi haurà missatges als mitjans de comunicació i pòsters en diversos espais públics i webs. Tot, per tal de conscienciar la ciutadania de Manresa i els diversos pobles de la comarca a atendre i donar el tracte que es mereix la gent gran.

L’objectiu és que tots siguem conscients que les persones grans mereixen ser tractades amb tota la consideració i la dignitat per part de tothom –no solament per part dels seus familiars-, ja que representen una part molt important de la comunitat, a més de ser sovint un patrimoni social i cultural de primer ordre.

A Callús ja fem cada any la Setmana de la Gent Gran. Tenim, a més, un Casal de Jubilats, molt actiu, amb moltes propostes per a totes les persones més grans i que encara tenen autonomia i mobilitat per participar-hi. A més, també comptem amb la Residència Sant Sadurní per als més grans o que necessiten més atenció. Ara, amb la campanya Tracta’m bé! tindrem un recordatori permanent durant unes quantes setmanes que la gent de més edat ha de poder sentir-se segura en un entorn social i ciutadà que li valori la seva dignitat, li reconegui el seu esforç i li retorni el molt que ha fet perquè les generacions actuals puguin gaudir d’un nivell de benestar com no van tenir les generacions anteriors.

Per això, per informar sobre aquesta campanya i per demanar la col·laboració de tothom, s’ha convocat una reunió per al proper dilluns, dia 22 de gener, a 2/4 d’11 del matí, a la sala de plens de l’Ajuntament.

Us hi esperem!

Darrera actualització d’aquest contingut: 22/10/2018 a les 14:26h
Ajuntament de Callús

Ajuntament de Callús

Pl. Major, 1. 08262 Callús

Telèfon: 936 930 000 - Fax: 938 360 301 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Web: www.callus.cat

NIF: P0803700D

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona