LA NOSTRA SEGURETAT

Dijous, 15 de febrer de 2018 a les 00:00

Callús ha estat objecte darrerament de diversos incidents que afecten la seguretat de tots. D’una banda, els Mossos d’Esquadra van entrar en almenys un habitatge en el qual van trobar una autèntica plantació de marihuana. Aquesta actuació es va fer de manera coordinada en altres poblacions de Catalunya –al Bages, a Balsareny. La persona responsable, així com els caps de la banda, van ser empresonats.

D’altra banda, en pocs dies hi ha hagut diversos incidents de robatoris: en un establiment comercial, entrada en pisos particulars, intents de robatori que no han arribat a consumar-se perquè s’ha pogut intervenir a temps...

Des de l’Ajuntament ens vam posar en contacte tant amb Mossos d’Esquadra com amb la policia local. I en vam obtenir diverses explicacions, que intentem de traduir en missatges per a la població.

El primer missatge és de tranquil·litat: en un any hi ha hagut cinc robatoris (alguns només com a intent) a particulars i tres en establiments comercials. És cert que els primers s’han acumulat el darrer mes, la qual cosa causa la impressió que n’hi ha molts i sovint, fet que les dades desmenteixen. Callús continua essent un dels pobles més tranquils del Bages.

El segon missatge és el de vigilància per part de tothom. Val a dir que diverses denúncies de veïns han permès agafar alguns lladres i alguna banda que operava a la nostra comarca i a Callús. Sense anar més lluny, persones que passejant pels afores del poble han vist cotxes sospitosos i ho han posat en coneixement o de l’Ajuntament o de la policia han facilitat que es poguessin fer detencions que, altrament, no s’haurien pogut realitzar.  Per tant, la vigilància i la col·laboració per part de la població és una de les eines principals que permeten els cossos de seguretat poder actuar tant preventivament com posteriorment.

Per això mateix, a la pàgina web de l’Ajuntament, trobareu una sèrie de consells que poden ajudar a prevenir robatoris i a ser tots plegats més eficaços en la lluita contra aquests fets. I hem demanat també a Mossos i a la policia local que puguin fer una xerrada per a tota la població, per tal de poder compartir aquests consells i altres informacions d’interès.

I el tercer missatge és el de confiar en els cossos de seguretat a qui tenim encomanada la vigilància de la nostra vila. Tant la policia local com els Mossos d’Esquadra fan una feina excel·lent i discreta: han previngut molts incidents (robatoris i altres), han ajudat a resoldre conflictes i han estat presents en molts actes multitudinaris en què la seguretat ha estat garantida (i justament, per no haver estat notícia, ha estat una bona notícia).

Però hem de ser cada vegada més conscients que també en aquest camp, les autoritats no ho poden resoldre tot, malgrat que intenten minimitzar els riscos i els incidents. Necessiten la nostra col·laboració. El telèfon 112 és a la nostra disposició per a qualsevol cosa que creguem que pot afectar la seguretat de tots. Fem-ne ús!

Darrera actualització: 25.01.2019 | 12:21