Accés directe als continguts

Ajuntament de Callús

Data i hora oficials:07:40 | 25/03/2019

Foto web
Portada > Actualitat > Notícies > VILADELLEVA: UNA OPORTUNITAT

VILADELLEVA: UNA OPORTUNITAT

10/05/2018

Aquest dissabte, dia 12 de maig, a les cinc de la tarda, celebrarem la tradicional missa a l’ermita de Viladelleva. Hi haurà també la benedicció i el repartiment del panet, a més del berenar que des de fa tres anys ofereix l’Ajuntament a tots els assistents. Esperem que el temps ens hi acompanyi.

Però la trobada d’aquest any serà una mica especial. Hi esperem, d’una banda, la presència de persones de la Diputació (concretament, del diputat Josep Ramon Mut), que anunciaran que l’Ajuntament de Callús rebrà una subvenció de més de 100.000€ per començar la rehabilitació de l’ermita, d’acord amb els estudis tècnics que la mateixa Diputació va elaborar. Aquesta és una notícia llargament esperada, que hem anat anunciant a cada trobada a Viladelleva. Finalment s’ha concretat i ja podrem posar fil a l’agulla.

A més, però, també anunciarem que s’ha trobat el retaule barroc que presidia l’altar de l’ermita fins als anys seixanta del segle passat. Aquest retaule, en possessió dels antics propietaris de l’ermita, serà cedit properament a l’Ajuntament, el qual passarà a incloure’l en el catàleg de Patrimoni Cultural de la Generalitat. Posteriorment caldrà procedir a restaurar-lo i a posar-lo en algun espai públic (si pot ser a la mateixa ermita), per tal que el públic el pugui admirar.

Si tot va bé, doncs, en els propers anys l’ermita de Viladelleva canviarà la seva fesomia interior amb una restauració que la deixarà com nova i amb la possible presència del retaule que hi ha ser fins fa més de cinquanta anys.

Viladelleva és un dels atractius turístics més importants del nostre poble, a part de ser un emblema de Callús. Val la pena de fer tots els esforços possibles per conservar aquesta ermita i per fer-ne un lloc visitable. I sobretot val la pena que els callussencs en les dues avinenteses en què hi fem una trobada i missa, hi siguem. I n’admirem la bellesa de la seva construcció, alhora que ens sentim orgullosos d’haver-la conservat.

Aquest dissabte, a Viladelleva, a les 5h de la tarda, tothom hi és convidat!!!

Darrera actualització d’aquest contingut: 21/03/2019 a les 14:36h
Ajuntament de Callús

Ajuntament de Callús

Pl. Major, 1. 08262 Callús

Telèfon: 936 930 000 - Fax: 938 360 301 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Web: www.callus.cat

NIF: P0803700D

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona