Butlletí del Consorci del Bages per a la Gestió de Residus- maig 2018

Dilluns, 21 de maig de 2018 a les 00:00

Posem en marxa el motor de biogàs, que ens fa energèticament sostenibles

Finalment, després d'un llarg procés burocràtic, hem pogut posar en marxa el motor de biogàs al Parc ambiental de Bufalvent. Aquest sistema aprofita el gas que es genera per la descomposició de residus al dipòsit controlat i el converteix en energia elèctrica. Amb el motor de biogàs, el Parc serà sostenible energèticament i encara podrà vendre excedent a la xarxa. Preveiem generar 3.600 Kwh/any, dels quals en consumirem aproximadament uns 1.000.

El compost de Bufalvent, a la Setmana Internacional del Compostatge

L’Agència de Residus de Catalunya s’ha afegit a la Setmana Internacional el Compostatge instal·lant l'exposició "Orgànica" al vestíbul de les seves instal·lacions. Els visitants hi ha trobat fullets informatius i també s’han pogut endur una bossa de compost per a les seves plantes. El compost que es regalava és el que produïm al Parc ambiental de Bufalvent. Estem molt contents d’haver pogut tenir presència en aquesta iniciativa.

LA FOTO

Gravació dels nous espots televisius de sensibilització ambiental

Ja us hem anat avançant que estem acabant de posar a punt una nova campanya de sensibilització i conscienciació ambiental que portarà per títol "S'ha acabat el bròquil". En aquesta imatge podeu veure la gravació dels espots televisius, que es va fer al dipòsit controlat de residus de Bufalvent. Ben aviat en podreu veure el resultat final.

LA DADA

Quantes tones de deixalles hi ha enterrades a l'abocador?

El dipòsit controlat de residus que s'utilitza actualment es va obrir l'any 1999 i, de d'aleshores, s'ha anat treballant per zones, omplint un espai i clausurant-lo quan ja és ple i se n'ha d'obrir un altre. En aquests vint anys d'història, l'abocador ha emmagatzemat 1,5 milions de tones de residus, una xifra que podria ser molt més baixa si tots separéssim bé a casa i poséssim cada residu al lloc on li pertoca.

ELS AJUNTAMENTS CONSORCIATS EXPLIQUEN...

Sant Mateu de Bages implanta les àrees de recollida completes per augmentar el reciclatge

Sant Mateu de Bages també s'ha incorporat al projecte d'àrees completes que promou el Consorci del Bages per tal de redistribuir i redissenyar les àrees de contenidors dels municipis per promoure un augment de la recollida selectiva. En el cas de Sant Mateu, el municipi ha passat de tenir 33 contenidors de fracció resta a tenir-ne 25. També s'ha reduït el nombre de contenidors d'envasos, de 15 a 11. En canvi, el nombre de contenidors de vidre i de paper i cartró ha augmentat. A més, en cada àrea hi ha contenidors per a totes les fraccions per facilitar a la ciutadania l'aportació correcta de cada tipus de residu.

Font: Consorci del Bages per a la Gestió de Residus

 

 

Darrera actualització: 25.01.2019 | 12:22