DADES PER ANIMAR-NOS

Dijous, 12 de juliol de 2018 a les 00:00

 

El gener de 2015 hi havia a Callús 157 persones aturades, segons el cens oficial. A final de juny del 2018 la xifra ja havia baixat a 89, que representa un 9,81% de les persones en condicions de treballar. Ja sabem que les xifres són números i que no ens “diuen” la realitat en el sentit que darrere de cada xifra hi ha una persona, amb una família i amb una situació particular i especial. 

Però la tendència és clara: cada dia hi ha més gent que troba feina i pot començar a refer o a encaminar la seva vida en una perspectiva de treball i de dignitat. Esperem que aquesta tendència es confirmi en els mesos a venir i que puguem notar-hi tots col·lectivament. 

Callús és dels pobles on l’atur està baixant més, per dessota de la mitjana comarcal, que és de l’11,38%. A aquesta situació l’Ajuntament hi ajuda en tot el que pot -que no és gaire perquè no som una empresa que creem molts llocs de treball. Però entre les contractacions per a la brigada i en els serveis administratius i l’ajuda en formació, a través de l’Escola de Formació per a Persones Adultes, hem aportat el nostre granet de sorra a fer baixar l’atur al nostre poble, de manera directa. 

De manera indirecta, que també és important, hem animat empreses que s’han instal·lat al nostre poble, de manera que les naus del polígon de Cal Cavaller, per exemple, ja es troben gairebé plenes. També tenim en estudi altres millores per a les empreses dels polígons industrials, que els ajudin a estabilitzar la seva situació econòmica. 

De totes maneres, mentre hi hagi una sola persona o família en situació econòmica vulnerable i que no pot arribar a final de mes, és obligació de l’ajuntament i de la xarxa de solidaritat social fer els possibles per ajudar-los. L’Ajuntament, directament o a través de Càritas, també contribueix en aquesta tasca. Les beques per al material escolar, les beques per a activitats esportives i les beques per a l’Escola de Música són també recursos perquè cap infant quedi despenjat i tots tinguin les seves oportunitats en un marc d’equitat. 

Sortir de l’atur i tenir una vida digna és una aspiració de tota persona. La comunitat local i la cohesió social hi guanyen quan les persones i les famílies poden encarar el futur amb una perspectiva de més seguretat laboral.

Darrera actualització: 25.01.2019 | 12:22