ARA FA UN ANY...

Dijous, 16 d'agost de 2018 a les 00:00

El 17 d’agost de 2017 serà recordat per la gran majoria del poble de Catalunya com una data nefasta, ja que vam tenir el trist honor de ser a la llista d’indrets d’Europa que han estat objecte d’un atemptat per motius de fanatisme religiós. Els morts a la Rambla, l’atemptat a Cambrils, la persecució i mort d’un terrorista per les comarques del Garraf i del Penedès... tot plegat ens va fer veure dues coses:

1) Que no som invulnerables, sinó que justament per voler ocupar un lloc destacat a Europa, Barcelona i Catalunya és un focus que atreu les mirades dels que volen notorietat per a les seves idees de destrucció i de mort.

2) Que el país va tenir prou serenitat i energia per repel·lir aquell atac, per no desencadenar una onada de xenofòbia i per cohesionar-nos encara una mica més entorn d’aquest tema.

La maduresa d’un poble es fa evident en moments com aquells. Per això, al costat del dolor per la mort de les víctimes, podem sentir un cert orgull per la resposta serena i equilibrada que hi vam saber donar com a col·lectiu.

De totes maneres, el que hem de recordar en primer lloc és la nostra llarga lluita per uns valors que no ens podem deixar perdre: pel respecte a la vida i a les opinions dels altres, per la defensa de la democràcia i de la llibertat de què gaudeix, en termes generals, la nostra societat i per l’exigència de compartir uns valors essencials a totes les persones que volen viure en les nostres societats. Tenim drets, però també tenim deures.

Una ciutadania madura no pot oblidar mai aquests dos pols: tenim drets perquè complim amb uns deures.

Per recordar aquells fets, però sobretot els valors que volem defensar com a societat, l’Ajuntament de Callús, com la majoria d’institucions del país, convoca tots els callussencs i callussenques a expressar públicament la nostra solidaritat amb les víctimes d’aquell atemptat divendres, dia 17 d’agost de 2018 amb cinc minuts de silenci davant de l’Ajuntament.

Us hi esperem!

Darrera actualització: 25.01.2019 | 12:22