Accés directe als continguts

Ajuntament de Callús

Data i hora oficials:17:30 | 24/04/2019

Tines Callús
Portada > Actualitat > Notícies > EL PAPER DE L’AJUNTAMENT

EL PAPER DE L’AJUNTAMENT

06/09/2018

S’acosta la Diada Nacional de Catalunya i viurem un cap de setmana amb una especial intensitat de país: Marxa de Torxes, concentracions i manifestacions, etc. Callús també hi serà.

Al nostre poble s’ha programat una trobada a la plaça de l’Ajuntament per al dia 10 de setembre i una Marxa de Torxes, conjuntament amb gent de Sant Joan de Vilatorrada davant de la presó de Lledoners per reclamar la llibertat dels presos polítics, de persones que, al capdavall, estan empresonades per defensar el que van prometre en unes eleccions. I l’endemà, Diada Nacional, hi ha prevista l’anada i concentració al Castell de Godmar, amb esmorzar inclòs. I cap a migdia, viatge a Barcelona per assistir a la manifestació per la República. 

Amb tot això, a més, el grup de persones que “vesteixen” el poble de groc, malgrat tots els atacs de persones a qui sembla que molesti la llibertat d’expressió, continuaran recordant-nos que hi ha presos i preses, exiliats i exiliades, per als quals reclamem de manera simbòlica la llibertat amb un senzill gest: un llaç de color groc.

En tot aquest procés, l’Ajuntament de Callús juga un paper important, ja que entenem que no podem ser neutrals, com si tot això no ens afectés de res. D’una banda, som conscients que l’Ajuntament representa tot el poble i que a Callús no tothom veu aquestes coses de la mateixa manera, ni amb la mateixa intensitat. Per això, en determinades accions no participem com a Ajuntament, ja que hem de pensar en la institució. Però, per altra banda, els qui avui som a l’Ajuntament –tant l’equip de govern, com l’oposició- tenim una manera de pensar política que coincideix amb la de les persones que són a la presó i nosaltres mateixos vam concórrer a les eleccions municipals i us vam demanar el vot prometent que faríem tot el possible perquè el nostre país avancés cap a la independència mitjançant un procés democràtic (votant) i de manera pacífica (cosa que ens ha comportat ser víctimes també de la repressió).

Per tant, personalment no som, no podem ser “neutrals” davant del que creiem que és una injustícia flagrant i una vulneració dels drets democràtics més elementals.  Per això no podem amagar tampoc la nostra manera de pensar i de veure les coses i ens manifestem obertament contra la repressió, contra la manca de llibertat, contra les injustícies i contra l’opressió que pateix Catalunya i la seva gent.

I demanem a tots els callussencs i callussenques que s’afegeixin als actes per demostrar que som molts els qui estem contra tot aquest estat de coses que no ens deixa avançar com a país.

Ara més mai, demanem la llibertat per a tothom, el retorn dels exiliats, l’anul·lació del procés judicial contra els nostres dirigents i l’obertura d’un procés de diàleg que ens permeti exercir el nostre dret a l’autodeterminació.

VISCA CATALUNYA!!

 

Darrera actualització d’aquest contingut: 17/04/2019 a les 14:42h
Ajuntament de Callús

Ajuntament de Callús

Pl. Major, 1. 08262 Callús

Telèfon: 936 930 000 - Fax: 938 360 301 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Web: www.callus.cat

NIF: P0803700D

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona