Accés directe als continguts

Ajuntament de Callús

Data i hora oficials:17:29 | 24/04/2019

Tines Callús
Portada > Actualitat > Notícies > NOU CURS: MOLTA IL·LUSIÓ

NOU CURS: MOLTA IL·LUSIÓ

13/09/2018

Aquesta setmana ha començat el curs escolar per a milers d’estudiants catalans, entre altres per als infants i joves del nostre poble. Que uns quants centenars de persones de Callús iniciïn la seva activitat normal i esmercin cada dia entre 6 i 8 hores del seu temps a formar-se, hauria de ser una notícia excepcional i important. Si més no, perquè d’aquesta activitat formadora, en dependrà el nostre futur com a poble i com a comunitat. Per això ens sembla motiu rellevant per ser comentat.

A Callús una bona part dels infants, els que tenen entre 0 i 12 anys, es formen al nostre poble mateix a les escoles Mainada i Joventut. I entre els 12 i els 18 anys els nostres joves van a l’institut Mig Món de Súria. A partir d’aquí, els joves es dispersen més: uns quants deuen continuar formant-se en un ofici –Cicle Formatius- a Súria mateix, Manresa, a Sant Joan, a Sallent, etc. D’altres pot ser que accedeixin a la universitat a Bellaterra i a Barcelona per cursar una carrera universitària.

Per tot això, el primer dia de curs, la primera setmana, són dates importants: comença un nou curs, que vol dir deu mesos d’activitat intensa per adquirir nous coneixements, per madurar com a persones, per formar-se en tots els sentits (personal, humà, social, relacional...).

Des de l’Ajuntament, en la part que ens toca, mirem d’ajudar en tot el que podem: hem fet obres i reparacions a les escoles Joventut i Mainada, oferim places a l’Escola Municipal de Música, hem fet convocatòria per ajudar les famílies que tenen dificultats en l’adquisició de llibres de text o de material escolar, també hem fet convocatòries per a beques esportives extraescolar, per a beques de l’Escola de Música, etc. Una bona quantitat de recursos que suposen una inversió (no pas una “despesa”) per al futur dels nostres infants i joves, demà ciutadans del nostre poble.

Demanem que tots plegats, com a poble educador que volem ser, ajudem els nostres joves i els nostres infants a viure amb plenitud aquesta etapa tan important de la seva vida; que els animem a aprofitar el temps i els donem el suport que necessitin per esdevenir persones d’allò més completes.

Darrera actualització d’aquest contingut: 17/04/2019 a les 14:42h
Ajuntament de Callús

Ajuntament de Callús

Pl. Major, 1. 08262 Callús

Telèfon: 936 930 000 - Fax: 938 360 301 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Web: www.callus.cat

NIF: P0803700D

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona