Accés directe als continguts

Ajuntament de Callús

Data i hora oficials:12:36 | 26/04/2019

Foto web
Portada > Actualitat > Notícies > CALLÚS, CIUTAT AMIGA DE LA INFÀNCIA

CALLÚS, CIUTAT AMIGA DE LA INFÀNCIA

08/11/2018

A final de la setmana passada, enmig del pont de Tots Sants, ens arribava la notícia que la UNICEF havia concedit el reconeixement al nostre poble com a “ciutat amiga de la infància”. El proper dia 27 de novembre estem convocats a Oviedo per anar a recollir el guardó, a l’Ajuntament d’aquesta ciutat, capital d’Astúries. 

Es tracta d’una distinció que l’Ajuntament havia sol·licitat per tal de fer evidents els esforços que hem de fer per ser un poble educador, un poble que es preocupa per l’educació dels seus infants i joves. Com es diu en la comunicació del reconeixement, “els Ajuntaments, com la institució pública més propera al ciutadà, són un element clau per al desenvolupament i compliment de la Convenció sobre els Drets de l’Infant, així com per a la promoció d'una ciutadania democràtica amb i per la infància.

Però aquest reconeixement no és solament per la tasca de la corporació municipal, sinó sobretot pel gran valor que donem (i que hem de donar) a l’educació totes les persones i famílies del nostre poble. L’Ajuntament pot liderar aquesta sensibilitat, però qui realment fa la feina d’educar és sobretot la família i l’escola. Però també les entitats i totes les persones que compartim espais i temps amb els nostres infants. 

Les ciutats educadores, els pobles educadors, es caracteritzen per tenir en compte que l’educació no és un fet aïllat i reservat només al nucli familiar i a les institucions educatives, sinó que és una responsabilitat social de tots, de tota la ciutadania –encara que alguns aspectes més afectius estiguin reservats a la família i d’altres, més tècnics, als professionals de l’educació. Però vetllar per un creixement equilibrat, esforçar-nos perquè els nostres infants tinguin un nivell de benestar com més alt millor i crear entorns en què tots els infants, independentment del seu origen i situació familiar, puguin tenir oportunitats de desenvolupament és una tasca comuna que ens afecta a tots.

Tant de debò que aquest reconeixement, ben merescut, ens esperoni a continuar en aquesta línia, a millorar cada més l’educació dels infants i joves del nostre poble, a fer-nos conscients que l’educació és la millor inversió de futur i que tots hi hem de contribuir en la mesura de les nostres possibilitats.

Moltes gràcies a tots els pares i mares, a tots els mestres i professors i a totes les persones que han fet possible aquest reconeixement!

Visca Callús, ciutat amiga de la infància!!!

 

Darrera actualització d’aquest contingut: 25/04/2019 a les 14:47h
Ajuntament de Callús

Ajuntament de Callús

Pl. Major, 1. 08262 Callús

Telèfon: 936 930 000 - Fax: 938 360 301 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Web: www.callus.cat

NIF: P0803700D

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona