Comença el temps de Nadal

Divendres, 14 de desembre de 2018 a les 00:00

Tradicionalment el temps de Nadal, el cicle nadalenc, començava el dia 13 de desembre, santa Llúcia, i s’acabava el dia 2 de febrer, la Candelera. Durant aquest temps, l’església celebrava una sèrie de festivitats que marcaven el calendari de les persones, en una societat fortament influïda per la religió cristiana.

Avui, però, la nostra vida civil ha deixat de ser imbuïda per la religiositat oficial i la religió ha passat a l’àmbit privat de cada persona. Tanmateix, ha quedat una empremta d’aquell temps en les celebracions socials que marquen el calendari d’aquests dies que s’acosten. Tothom celebra el Nadal, el Sant Esteve, el Cap d’Any i els Reis, que són les restes d’un temps passat. Sigui com sigui, els dies que s’acosten seran dies especials per a tots: ens desitjarem “bones festes”, “bon Nadal”, “bon Any Nou”, etc.

A Callús ho tenim tot a punt per celebrar aquestes festes amb l’esplendor necessari. D’una banda, dissabte, dia 22 de desembre, a la tarda, celebrarem la Fira de Nadal, a la plaça de l’església, amb parades i xocolatada i fent cagar el tió per als més menuts. De l’altra, tindrem el poble il·luminat i amb música de Nadal. I finalment, els voluntaris de la Comissió dels Reis han preparat tot l’esdeveniment de l’arribada dels Reis Mags d’Orient, amb el seu enviat especial, el patge Faruk, que vindrà a l’avançada per recollir les cartes dels nostres infants.

Des de l’Ajuntament esperem i desitgem que totes les famílies del nostre poble puguin celebrar el Nadal de la millor manera possible. Recordarem els que tenen dificultats per ajudar-los i mirarem que tothom ho pugui passar tan bé com sigui possible.

Però sobretot volem que aquests siguin dies de pau, de vida en família i de retrobada amb nosaltres mateixos, per fer sortir el millor de cada persona.

Això és el temps de Nadal! Preparem-nos-hi!

Darrera actualització: 25.01.2019 | 12:23