Accés directe als continguts

Ajuntament de Callús

Data i hora oficials:05:03 | 26/06/2019

Viladelleva Callús
Portada > Actualitat > Notícies > Els Manxons: una assignatura pendent

Els Manxons: una assignatura pendent

11/01/2019

 

Ens agradaria que aquest any 2019 fos l’any dels Manxons. De fet, és una de les assignatures pendents de l’Ajuntament en dos sentits.

D’una banda, tenim una urbanització “encallada” des de fa més de 25 anys: voreres inacabades, desnivells, pals d’electricitat i de telèfon en situació irregular o que manquen, etc. Per resoldre aquesta situació, l’equip de govern actual va decidir enfocar la finalització de la urbanització i, d’acord amb els propietaris, fer les obres necessàries per donar per conclòs el projecte d’urbanització. I en aquesta mateixa línia, a més, es van fer gestions amb la Diputació per acabar també, i deixar en situació més transitable, les voreres de la Carretera de Sant Mateu, en el primer tram de la urbanització. Així s’acabaran de completar totes les mancances i els Manxons passarà a ser una part “normal” de Callús. Les obres començaren la setmana que ve, de manera que esperem d’aquí a dos o tres mesos poder-les veure acabades.

D’altra banda, les Tines dels Manxons, testimoni del nostre passat de fa dos o tres segles, poden ser un actiu que atregui visitants al nostre poble. Per això l’Ajuntament es va acollir a una subvenció de fons europeus per poder-ne fer una primera rehabilitació. El passat 28 de desembre va sortir a licitació el projecte, que dirigirà el Consell Comarcal, ja que formarà part d’un conjunt més ampli d’obres que pretenen reforçar la vocació í els atractius turístics de la nostra comarca. D’aquesta manera, les Tines quedaran inserides dins un recorregut de valor històric i turístic, que ens pot ajudar com a poble.

Tot plegat, doncs, una sèrie d’actuacions en una part del nostre poble que és un dels seus orígens. Convé recordar la lletra de la cançó de Raimon: “Qui perd els orígens, perd la identitat”. I nosaltres, els callussencs i callussenques d’avui, volem conservar la nostra identitat com a poble. Per això l’Ajuntament té l’obligació d’emprendre aquestes actuacions per no perdre els nostres orígens.

Darrera actualització d’aquest contingut: 25/06/2019 a les 08:16h
Ajuntament de Callús

Ajuntament de Callús

Pl. Major, 1. 08262 Callús

Telèfon: 936 930 000 - Fax: 938 360 301 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Web: www.callus.cat

NIF: P0803700D

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona