Accés directe als continguts

Ajuntament de Callús

Data i hora oficials:02:58 | 24/08/2019

Viladelleva Callús
Portada > Actualitat > Notícies > La Fira de les Filadores

La Fira de les Filadores

07/02/2019

Per aquest diumenge, dia 10 de febrer, s’ha convocat una assemblea o reunió oberta a tothom, per parlar de la Fira de les Filadores. Serà al Casal, a 2/4 de 12h del migdia. Hi esperem tothom!

La Fira de les Filadores és una iniciativa proposada en el Pla de Turisme de Callús i que pretén donar un contingut més rellevant a la Fira de Primavera, que celebràvem cada any a primers de maig. La proposta ha anat evolucionat i diumenge s’explicarà de manera oberta a tota la gent que vingui a la reunió.

Es vol crear un esdeveniment singular, que ens distingeixi com a poble i que, al mateix temps que faci homenatge a les dones que durant molts anys van ser la base i pilar de l’economia callussenca pel seu treball a les fàbriques de filatura del nostre poble, també ajudi a ressaltar els atractius turístics de Callús.

L’objectiu és recrear un moment històric del nostre poble (la inauguració d’una fàbrica tèxtil de filatura) i reviure, mitjançant diferents escenes i personatges, aquells moments importants, que situem a primers del segle XX, quan el nostre poble tenia una gran vitalitat gràcies a la indústria tèxtil, especialment la filatura.

Si mirem els pobles del nostre entorn, ens adonarem que molts han sabut convertir la seva història passada en un actiu turístic, gràcies a fer-ne un motiu d’atracció de visitants un dia l’any. Súria, amb la Fira Medieval; Sant Joan, amb la Fira dels Embarrats; Monistrol de Montserrat, amb els Romeus; Avinyó, amb la Fira dels Matiners; etc. són exemples de pobles que han fet de la història un motiu d’orgull col·lectiu, per una banda, però també una raó per visitar el poble, de l’altra. Per cert, diumenge també tindrem amb nosaltres l’alcalde d’Avinyó, Eudald Vilaseca, que també ens explicarà la seva experiència.

Darrera actualització d’aquest contingut: 21/08/2019 a les 12:50h
Ajuntament de Callús

Ajuntament de Callús

Pl. Major, 1. 08262 Callús

Telèfon: 936 930 000 - Fax: 938 360 301 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Web: www.callus.cat

NIF: P0803700D

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona