Accés directe als continguts

Ajuntament de Callús

Data i hora oficials:21:17 | 22/07/2019

Foto web
Portada > Actualitat > Notícies > Callús a Madrid: una imatge i mil paraules

Callús a Madrid: una imatge i mil paraules

05/04/2019

Aquest dimecres passat, dia 3 d’abril, es va fer a Madrid un acte organitzat per l’Associació Catalana de Municipis sota el títol La veritat de l’1-O, per explicar el que va succeir el dia 1 d’octubre de 2017, dia del referèndum d’independència de Catalunya. A l’acte -una roda de premsa- hi havia convidats una quinzena d’ajuntaments catalans, que havien estat víctimes de la violència de la Guàrdia Civil o de la policia nacional (de l’Estat espanyol).

Una de les persones a qui s’havia convidat per parlar-hi era l’alcalde de Callús, Joan Badia, en representació justament dels municipis petits, tant del Bages (Fonollosa, Castellgalí, Sant Joan de Vilatorrada), com d’altres comarques de Catalunya. El batlle de Callús es va limitar a fer una descripció del que va passar al nostre poble el Primer d’Octubre i a denunciar les falsedats i mentides que se n’expliquen. I va demanar als periodistes que contrastessin els relats orals amb el que mostren els molts vídeos penjats a la pàgina web de l’ajuntament o que circulen per les xarxes socials.

Una imatge val més que mil paraules!

El dia 1 d’octubre de 2017 els callussencs i callussenques vam donar una mostra de valentia, de dignitat i de coratge, com s’ha reconegut arreu. El vam donar tot el poble, no una o dues persones. Vam ser tots i totes els qui vam defensar el dret de totes les persones a manifestar la seva opinió mitjançant el vot lliure. I és contra aquest dret i contra les persones que creiem en la democràcia contra qui es va exercir una violència clarament il·legal: sense exhibir cap ordre judicial, sense cap atestat de les coses que es van endur de l’escola Joventut, sense cap advertiment a les persones congregades...

Aquesta és la realitat del que va passar a Callús. La veritat de l’1-O de Callús. Per això cal agrair a l’Associació Catalana de Municipis la iniciativa d’explicar-la a Madrid i a tot arreu.

Darrera actualització d’aquest contingut: 18/07/2019 a les 14:42h
Ajuntament de Callús

Ajuntament de Callús

Pl. Major, 1. 08262 Callús

Telèfon: 936 930 000 - Fax: 938 360 301 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Web: www.callus.cat

NIF: P0803700D

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona