Accés directe als continguts

Ajuntament de Callús

Data i hora oficials:21:11 | 22/07/2019

Foto web
Portada > Actualitat > Notícies > Butlletí ICL Iberia News abril-2019

Butlletí ICL Iberia News abril-2019

09/04/2019

Abril 2019 Ed. 12
ICL Iberia News  

Finalitza el projecte de millora ambiental de la Riera del Tordell finançat per ICL Iberia
 

El projecte de millora ambiental de la Riera del Tordell ha finalitzat la seva execució. L’objectiu del projecte de biodiversitat, iniciat el 2017 i finançat íntegrament per ICL, ha estat  la millora de la seva funcionalitat com a connector ecològic. El desenvolupament del projecte ha anat a càrrec de les empreses ACC Assessors Ambientals de Catalunya i Naturalea.
 
El projecte impulsat per ICL Iberia ha comptat amb una inversió total d’uns 200.000 euros, destinats a la millora de la qualitat dels hàbitats presents  i la seva funció hídrica en un tram de poc més de dos quilòmetres. S’han eliminat més de 5 mil metres quadrats de canya invasora (Arundo donax) que ha permès augmentar la diversitat biològica; s’han plantat més de 800 arbres autòctons, amb la col·laboració dels veïns i escolars del municipi, que permetran la recuperació del bosc de ribera. També s’ha realitzat la sembra d’herbàcies en una superfície de més de 8 mil metres quadrats i s’han plantat 400 estaques amb material vegetal de la zona.
 
Segons ha manifestat el director de Medi Ambient d’ICL Iberia Súria & Sallent, Lluís Fàbrega “la valoració del projecte és del tot positiva perquè hem aconseguit el principal objectiu de recuperar ambientalment un entorn molt apreciat pels veïns de Súria”. (+info)

 

Ponència de l’hidrogeòleg d’ICL Iberia, Àlex Sendrós, al III Congrés de l’Aigua de Catalunya


El III Congrés de l’Aigua celebrat fa pocs dies al Cosmocaixa i organitzat per l’entitat Amics de l’Aigua ha comptat amb la ponència de l’hidrogeòleg d’ICL Iberia, l’Alex Sendrós. La conferència portava per títol “La gestió de l’aigua a la indústria minera. Cas de la producció de la sal i la potassa”.
 
Segons ha explicat el Dr. en Ciències i Tecnologies del Medi Ambient, ICL Iberia aposta per un consum eficient de l’aigua per la producció de la potassa i sal i està realitzant esforços de manera continuada per obtenir la completa implementació de la Mineria Sostenible.
 
Per tal d’assolir aquests objectius s’estan implementant noves tecnologies per la monitorització, reutilització i aplicació dels principis de l’Economia Circular tant en la gestió de l’aigua com en tot el seu procés d’extracció, tractament i distribució dels productes arreu del món. Alex Sendrós ha concretat en l’estalvi de captació d’aigua del riu per a les plantes de tractament de Súria i Sallent com a exemple, “de manera que amb les mesures de gestió implementades s’ha aconseguit ja la reducció de més del 15% de d’aigua del riu entre el 2017 i el 2018”.  Fins ara,  l’aigua utilitzada pel procés de producció de potassa i sal era dels dos rius, però avui dia ja s’està substituint per altres fonts alternatives, com ho serà en el futur proper amb l’ús d’aigua regenerada, amb una aposta ferma per la reutilització. (+info)

 

ICL Iberia intensifica el seu compromís amb la seguretat i salut laboral


La direcció d’ICL Iberia, amb el lideratge del Servei de Prevenció, ha intensificat aquest 2019 les campanyes de promoció de la seguretat i disminució d’accidents a tots els centres de treball.  L’objectiu és poder avançar envers una cultura de prevenció que permeti assolir els zero accidents i que compta amb una implicació directa i intensa per part de tota la Direcció.
 
Aquests darrers dos mesos s’han instal·lat, en punts molt visibles de tots els centres de treball d’ICL Iberia, els “Decàlegs de seguretat” en tres idiomes on es reforcen las directrius que tots hem de complir per poder treballar de forma segura.

Al mateix temps,  també s’han penjat uns cartells de grans dimensions amb els lemes: “ESTIGUES ALERTA. PRACTICA LA SEGURETAT. LA TEVA FAMÍLIA I AMICS T’ESPEREN” que volen conscienciar als treballadors d’ICL Iberia i contractistes sobre la importància de treballar amb seguretat i tornar a casa sans i estalvis.

També les properes setmanes s’incorporaran noves campanyes de prevenció on també es compta amb la participació  màxima de tota la plantilla d’ICL Iberia.

 

ICL Iberia present a la Fira de l'Estudiant de Manresa per cinquè any consecutiu amb la FP Dual

ICL Iberia és present per cinquè any consecutiu a la Fira de l'Estudiant que es celebra fins demà al Palau Firal de Manresa. Es tracta d’un espai d'orientació i informació acadèmica i professional adreçat als joves de la Catalunya central, amb 38 centres d'ensenyament i l'estrena en aquesta edició dels itineraris formatius.
 
L'objectiu és col·laborar de forma conjunta en un mateix estand amb els centres educatius en la promoció dels dos cicles formatius de grau mig específics en mineria que s'imparteixen als instituts de secundària de Súria i Sallent coneguts com a FP Dual. Es tracta dels cicles "Excavacions i Sondatges" i "Electromecànica de maquinària" que compten amb professorat, teoria i pràctiques remunerades a l'empresa minera. 
 
 
El juliol de 2015, ICL va signar un conveni amb la Generalitat i els ajuntaments de Súria i Sallent que establia l'inici de la formació de caràcter dual amb estudis explícitament relacionats amb els treballs al sector miner. Els dos cicles formatius de grau mitjà s'imparteixen al llarg de dos cursos lectius, el primer més teòric, als instituts Mig Món de Súria, i Llobregat de Sallent.
 
Des de la primera promoció, un percentatge molt elevat d'alumnes que acaben els cicles es queden a treballar a ICL Iberia com a plantilla pròpia o en empreses contractades.


  

ICL
Darrera actualització d’aquest contingut: 18/07/2019 a les 14:42h
Ajuntament de Callús

Ajuntament de Callús

Pl. Major, 1. 08262 Callús

Telèfon: 936 930 000 - Fax: 938 360 301 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Web: www.callus.cat

NIF: P0803700D

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona