Accés directe als continguts

Ajuntament de Callús

Data i hora oficials:21:12 | 22/07/2019

Foto web
Portada > Actualitat > Notícies > Inici de la 2a Ronda del programa de detecció precoç del càncer de còlon i recte a l'Àrea Bàsica de Súria

Inici de la 2a Ronda del programa de detecció precoç del càncer de còlon i recte a l'Àrea Bàsica de Súria

09/04/2019

 

 

 

Els veïns i veïnes  de Callús d'edats compreses entre 50 i 69 anys rebran una carta invitant-los a participar en el Programa durant el mes d'Abril -2019

L’Oficina Tècnica de Cribratge de Càncer de Còlon i Recte d’Althaia iniciarà el mes d'Abril-2019 la segona ronda del Programa de Detecció Precoç del Càncer de Còlon i Recte per la vostra Àrea Bàsica.  Durant els mesos d'abril i maig es farà l'enviament d'una carta a tots els veïns i veïnes del municipi d'edats compreses entre 50 i 69 anys per convidar-los a fer-se una prova molt senzilla a casa. Es tracta de recollir una petita mostra de femta per analitzar si les deposicions contenen petites quantitats de sang que no es veuen a simple vista.

 

Procediment

El procediment és molt simple. Els veïns i veïnes que hagin rebut la carta hauran de dirigir-se a una de les farmàcies adherides al programa, entregar la carta i a continuació el farmacèutic/ca li donarà la prova per recollir la mostra de femta.  Un cop recollida la mostra de femta a casa, s'haurà de tornar la prova a la farmàcia.

Un cop analitzada pel laboratori es comunicarà el resultat final per correu o bé per telèfon. En cas que la prova sortís positiva, s'oferirà la possibilitat de fer una colonoscòpia per descartar cap lesió en el còlon o recte.

 

La detecció precoç és important

El càncer de còlon i recte és el més freqüent en el conjunt dels homes i dones a Catalunya i suposa la segona causa de mort per càncer a Catalunya. 

L'objectiu principal del Programa de Detecció Precoç del Càncer de Còlon i Recte és detectar lesions preneoplàsiques anomenades pòlips i càncers en estadi precoç, que tindran un millor tractament i més bon pronòstic.

La participació en aquest programa és voluntària.

  

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 18/07/2019 a les 14:42h
Ajuntament de Callús

Ajuntament de Callús

Pl. Major, 1. 08262 Callús

Telèfon: 936 930 000 - Fax: 938 360 301 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Web: www.callus.cat

NIF: P0803700D

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona