Accés directe als continguts

Ajuntament de Callús

Data i hora oficials:03:04 | 24/08/2019

Viladelleva Callús
Portada > Actualitat > Notícies > Orgull de poble

Orgull de poble

09/05/2019

 

Segur que després de diumenge passat, dia 5 de maig, molts callussencs i callussenques ens sentim més orgullosos del nostre poble i amb l’autoestima més alta, tant pel que vam poder presenciar o protagonitzar nosaltres mateixos, com pel que ens van dir gent de fora que ens va visitar en la primera edició de la Fira de les Filadores.

Va ser tot un èxit!!

L’esforç de tothom va valer molt la pena, perquè les coses van sortir molt bé, sobretot tenint en compte que era la primera vegada que ho fèiem, que molts de nosaltres no som ni tan sols actors aficionats, i que vam preparar-ho tot plegat amb relativament molt poc temps. Però, malgrat tot, la feinada que vam fer entre tots va tenir la seva recompensa, tant en l’afluència de públic, com en els aplaudiments a cada escena i els comentaris positius en general. També vam rebre molts suggeriments de cara a un altre any, que es miraran de tenir en compte (i això també és molt bon senyal!).

Ha quedat demostrat que la gent de Callús, quan ens hi posem tots junts, sense distincions, aprofitant les aportacions individuals de cada un per assolir un objectiu comú, ens en sabem sortir prou bé!! I això sense menysprear ni oblidar les ajudes que vam rebre de persones de fora que ens van ajudar (gràcies, amics Pesarrodona, Huguet i Noguera, pels guions, el mestratge i la vostra implicació!)

Per tant, el primer objectiu, que era reconvertir la Fira de Primavera i tenir un esdeveniment singular, que ressalti Callús i permeti atreure visitants un dia l’any, s’ha ben aconseguit. Ara cal saber-lo mantenir i any rere any afegir o treure coses que facin de la Fira de les Filadores una atracció de poble en què puguem mostrar el nostre passat, tal com érem i tal com som com a poble.

Perquè al capdavall aquesta Fira de les Filadores no solament va ser un espectacle el dia 5 de maig. Moltes persones van reviure la seva infantesa i joventut, moltes dones es van emocionar i se’ls va posar la pell de gallina en sentir la sirena, en veure escenes que probablement elles havien viscut, en tornar a reviure en el record bona part de la seva vida passada. I d’això es tracta, també, la Fira de les Filadores: de recuperar la memòria històrica que va lligada al patrimoni industrial del nostre poble. Un patrimoni i una memòria que ens han configurat com a poble i que ens van distingir com un dels pobles del Cardener amb més fàbriques de filatura. Però darrere de cada fàbrica, de cada màquina, de cada fil que es produïa, hi havia persones, dones i homes que hi van treballar i que van viure d’aquest treball.

Els visitants segurament que no van percebre aquest part més íntima, més personal, més “del nostre poble”. Però aquest és l’aspecte que més ens va fer vibrar als callussencs i callussenques. I que hem de procurar que cada any es vagi actualitzant i repetint.

Moltes gràcies a tots els que ho vau fer possible! Moltes gràcies a tot el poble per la seva implicació!!! 

Orgull de poble de Callús!!!

Darrera actualització d’aquest contingut: 21/08/2019 a les 12:50h
Ajuntament de Callús

Ajuntament de Callús

Pl. Major, 1. 08262 Callús

Telèfon: 936 930 000 - Fax: 938 360 301 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Web: www.callus.cat

NIF: P0803700D

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona