Accés directe als continguts

Ajuntament de Callús

Data i hora oficials:19:12 | 17/09/2019

Tines Callús
Portada > Actualitat > Notícies > La revista El Poble: espais memorables

La revista El Poble: espais memorables

06/06/2019

 

Aquesta setmana els callussencs i callussenques han començat a rebre a casa seva un nou número de la revista El Poble. Es tracta d’un número extraordinari dedicat a indrets especials del nostre poble: des de fonts fins a barraques de vinya.

Aquest número és el resultat d’un taller de memòria oral que vam fer fa uns quants mesos. El retard en la difusió és degut al calendari electoral que feia aconsellable esperar a repartir-lo que s’hagués acabat del tot. Per això la revista porta data de maig, tot i ser repartida el mes de juny. En demanem disculpes, però també creiem que tothom serà conscient de les circumstàncies en què ens hem trobat.

Sigui com sigui, el fet és que el número val molt la pena, perquè és un bon testimoni del que ha estat, i és, Callús. El títol, La memòria popular dels espais naturals de Callús, i el subtítol, El nostre patrimoni natural i cultural, ja ho diuen gairebé tot.

Els textos explicatius de cada indret permet situar aquests espais de la memòria en un lloc precís (llevat d’alguns en què la memòria també vacil·la). Però sobretot volem destacar-ne la fotografies de persones, perquè no es tracta “només” d’indrets físics, sinó “d’indrets físics amb història”; és a dir, de llocs que porten records a persones i que són espais culturals i patrimonials de tots els callussencs i callussenques.

Hi trobareu fonts, llocs de trobada emblemàtics, espais de llegenda, zones d’interès natural, arbres singulars, barraques de pedra seca, construccions d’arquitectura popular (forns de calç, tines), etc. En conjunt, un bon recull de la nostra història més popular, la que hem fet les persones del poble.

Ara es presenten nous reptes: com tenir ben senyalats aquests indrets, com mantenir-los en bones condicions (tant els que són de particulars, com els que són públics) perquè continuïn fent el paper d’espais de memòria popular, com recuperar-los si es troben degradats...

Segur que tot això és una feinada. Però cal que recordem el que deia el cantant i poeta: “Qui perd els orígens, perd la identitat.”

Darrera actualització d’aquest contingut: 12/09/2019 a les 11:02h
Ajuntament de Callús

Ajuntament de Callús

Pl. Major, 1. 08262 Callús

Telèfon: 936 930 000 - Fax: 938 360 301 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Web: www.callus.cat

NIF: P0803700D

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona