Accés directe als continguts

Ajuntament de Callús

Data i hora oficials:19:16 | 17/09/2019

Foto web
Portada > Actualitat > Notícies > Butlletí ICL Iberia News juliol-2019

Butlletí ICL Iberia News juliol-2019

09/07/2019

Juliol 2019 Ed. 15
ICL Iberia News

 

ICL Iberia celebra el tancament del dipòsit salí del Cogulló com un pas estratègic cap a la mineria sostenible

 

 

ICL Iberia ha tancat el dipòsit salí del Cogulló. I ho ha fet abans que s’exhaurís la pròrroga de dos anys que tenia concedida  i que acabava el 30 de juny d’enguany. Per oficialitzar la finalització de l’activitat  l’empresa va organitzar el dissabte 29 de juny un acte institucional per posar novament de manifest el seu compromís amb el medi ambient, la sostenibilitat i el territori. Hi van assistir el conseller delegat de ICL Iberia, Carles Aleman, el Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet, i els alcaldes de Sallent i Balsareny, entre altres càrrecs electes i personalitats que veuen aquest moment com una oportunitat per la conca minera del Bages.

Ara, els esforços es focalitzaran en el procés de restauració, del qual ja ha fet un detallat estudi per valorar les diferents opcions. Amb aquest acte, ICL Iberia vol simbolitzar l’inici d’una nova etapa de la gestió minera que porta a terme a la conca del Bages, encaminada a assolir la mineria sostenible.

El conseller delegat d’ICL Iberia, Carles Aleman, ha posat èmfasi que el tancament del Cogulló és sinònim “del compromís de l’empresa amb el territori, el medi ambient, la sostenibilitat i la transparència”. Aleman ha expressat la voluntat d’ICL de seguir treballant per assolir, en els propers anys, la mineria sostenible. (+info)

 

Primera jornada de portes obertes al dipòsit salí del Cogulló 

 

ICL Iberia, coincidint amb l’acte de tancament del dipòsit salí del Cogulló, va organitzar una jornada de visites guiades al cim del dipòsit.

Aquesta iniciativa estava adreçada  d’una forma especial als treballadors i treballadores de Sallent i Vilafruns, com a homenatge a la seva dedicació a la companyia.

La visita s'havia organitzat  per primera vegada a la història i va comptar amb una excel·lent resposta, amb més de 200 persones participants que van poder visitar el cim del dipòsit salí del Cogulló i gaudir de les seves vistes.

Els visitants es van inscriure  prèviament de forma voluntària a una de les hores que estaven fixades per pujar amb vehicles tot terreny a la part superior del dipòsit salí del Cogulló.

La visita es va fer el 29 de juny passat a la tarda, des de les 18h, i fins a les 21h.

Els treballadors i treballadores que s’havien inscrit prèviament van fer una visita guiada al dipòsit dalí de Cogulló acompanyats per les seves famílies, que van observar les gran possibilitats de la muntanya de sal de Sallent com a destinació d’oci i lleure al territori.

Els visitants van rebre explicacions sobre l’origen i gestió ambiental del Cogulló, a banda de poder gaudir d’unes vistes excepcionals del pla de Bages a través d’uns miradors habilitats amb prismàtics. 

L'objectiu d'ICL és poder repetir aviat aquesta bona experiència.

 

ICL Group aconsegueix la distinció Platinum Plus en sostenibilitat

 

ICL Group ha començat el mes de juliol amb bones notícies: ha rebut el guardó com a empresa Platinium Plus en sostenibilitat. Així ho va decidir Maala, la principal organització professional a Israel en matèria de responsabilitat corporativa, que està formada per més de 100 empreses líders de tots els sectors. L’anunci es va fer el dilluns 1 de juliol en un acte organitzat a la Borsa de Valors d’Israel.

Aquest és el sisè any que ICL participa en el rànquing "Maala" i la primera vegada que ha estat guardonada amb el rànquing Platinum Plus. Aquest rànquing reflecteix els esforços i els èxits a llarg termini realitzats per ICL en diverses àrees de sostenibilitat, com ara l’ètica empresarial, el rendiment ambiental, l’ocupació justa i diversa, la contractació sostenible i la participació comunitària, entre d’altres.

Raviv Zoller, president d'ICL, ha explicat: "la participació d'ICL a l'índex Maala i l'alt rang que hem aconseguit formen part de les nostres pràctiques integrals i transparència en l'àmbit de la responsabilitat corporativa. Estem compromesos estratègicament amb la millora contínua i les pràctiques de gestió avançades en tots els camps de la sostenibilitat ".

 ICL s'esforça constantment per millorar, per obtenir un rendiment òptim i per implementar mètodes de gestió avançats, per satisfer les expectatives dels diversos actors amb qui té relació.

 

Estrès tèrmic: nova campanya de prevenció

 

El Servei de Prevenció d’ICL Iberia Súria&Sallent, en col·laboració amb el Servei de Prevenció aliè Quiron Prevenció, ha iniciat una campanya per combatre l’estrès tèrmic, tenint en compte que la calor suposa un risc per a la salut tant a dins com a fora de la feina.
 
Amb l’arribada de l’estiu apareixen nous riscos i no només laborals, perquè a la nostra vida personal realitzem més activitats a l’aire lliure que requereixen major consum metabòlic que, juntament amb la temperatura i la humitat, poden desencadenar en lipotímies, talls de digestió, marejos o deshidratacions.
 
Al lloc de treball, també poden donar-se situacions de risc a conseqüència de la calor que cal prevenir.  La campanya insisteix en com actuar contra la calor, la importància d'hidratar-se, descansar i mullar-se amb aigua, o menjar fruita i també les pautes per reconèixer els símptomes previs a un estrès tèrmic per calor.

ICL
Darrera actualització d’aquest contingut: 12/09/2019 a les 11:02h
Ajuntament de Callús

Ajuntament de Callús

Pl. Major, 1. 08262 Callús

Telèfon: 936 930 000 - Fax: 938 360 301 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Web: www.callus.cat

NIF: P0803700D

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona