Accés directe als continguts

Ajuntament de Callús

Data i hora oficials:23:33 | 19/08/2019

Tines Callús
Portada > Actualitat > Notícies > NO A L’ABOCADOR!

NO A L’ABOCADOR!

26/07/2019

La setmana passada l’ajuntament de Callús va rebre una notificació de la Generalitat (Departament de Territori i Sostenibilitat) en què es fa una nova proposta per restaurar l’argilera de l’antiga Ceràmica Manresa, a l’indret conegut per la Vinya del Tot. La proposta recull una demanda de l’empresa Efienergia SL., que fa uns quants anys va intentar de fer un abocador de bales d’ecoparc en aquest mateix lloc.

Aquesta restauració s’hauria de fer, segons la Generalitat, amb terres netes i restes de construcció i amb àrids siderúrgics (escòria de foneria) degudament tractats.

De fet, el tràmit per a aquest abocador (disfressat sota el nom de restauració de l’argilera) ja es va iniciar fa dos anys. I en aquell moment l’ajuntament (i la plataforma Salvem Callús) ja vam manifestar al conseller Rull i als càrrecs responsables de la conselleria que ens semblava ben estrany que, havent-hi encara pendent la sentència sobre l’anterior proposta (contenciós interposat contra la Generalitat pel mateix promotor), ara s’admetés a tràmit una nova proposta. I aquest argument el continuem mantenint.

Però també d’altres. El problema d’aquesta argilera és que no es vol restaurar com caldria: amb terres netes provinents de construcció pública o de restes de construcció d’edificis, sense cap altra barreja, que aixeca moltes suspicàcies a tots els que vivim una mica més avall d’aquell indret, és a dir, als habitants de Callús.

L’argilera es troba situada a Sant Mateu de Bages, amb l’ajuntament del qual hem començat a parlar per compartir punts de vista i, si pot ser, al·legacions contra l’abocador.

Per la nostra part, l’ajuntament ha iniciat els tràmits per presentar les al·legacions pertinents en els propers quinze dies, que és el termini hàbil que la Generalitat ens ha donat per manifestar les nostres raons en contra de l’abocador.

Continuarem informant de tots els passos que fem en aquesta important qüestió. Però mentrestant tots ens podem informar sobre què realment són les escòries de foneria, quins problemes poden ocasionar en cas de filtracions...

El compromís de l’equip de govern per mantenir un medi ambient en les millors condicions és ben ferm. I ara ho tornarem a demostrar.

Darrera actualització d’aquest contingut: 14/08/2019 a les 12:20h
Ajuntament de Callús

Ajuntament de Callús

Pl. Major, 1. 08262 Callús

Telèfon: 936 930 000 - Fax: 938 360 301 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Web: www.callus.cat

NIF: P0803700D

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona