Accés directe als continguts

Ajuntament de Callús

Data i hora oficials:13:24 | 18/11/2019

Foto web
Portada > Actualitat > Notícies > INCIVISME D’ESTIU

INCIVISME D’ESTIU

08/08/2019

Cada dia, entre les 12h i les 2h de la nit, un grup de nois i noies s’apalanquen a la vora del camp de futbol, posen música a tot drap, beuen i fumen i fan gresca i xerinola. Ja n’hi ha prou! No hi podeu fer res?

Aquest és el missatge que veïns de la zona ens han fet arribar a l’ajuntament. L’hem passat tant a la policia local, com als Mossos, com al vigilant, perquè hi facin rondes més sovint i, si cal, identifiquin i obrin expedients a aquests nois i noies que molesten els veïns.

No és la primera vegada ni el primer estiu que això ens passa. Fa dos, concretament, l’alcalde va escriure una carta a diverses famílies per queixar-se de les destrosses que un grup d’adolescents havien fet, de nits, en diversos llocs del poble, contra el mobiliari urbà i contra instal·lacions municipals (que després paguem entre tots). L’estiu passat la instal·lació de càmeres va evitar que als llocs més cèntrics (passeig, plaça ajuntament...) no hi hagués actes incívics i que es preservés una mica més la pau i la tranquil·litat.

Però les queixes continuen.

Més enllà d’actuar sobre les persones incíviques (no sempre joves), caldria reflexionar per què ens passa això i què podríem fer tots plegats per prevenir i evitar aquests incidents. Des del consistori estem oberts a tots els suggeriments i propostes que se’ns vulguin fer arribar. Però creiem sincerament que moltes d’aquestes actituds contra el que és de tots neixen a casa, a la família... Per això, una vegada més, ens adrecem a pares i mares perquè reflexionin i facin reflexionar els seus fills sobre els comportaments incívics i les conseqüències que poden comportar.

Per sort, Callús és en general un poble tranquil i aquests incidents solen ser flor d’estiu. I també cal dir que ni de bon tros tots els joves són així. Però sap greu que una minoria d’incívics causi tants maldecaps i faci estendre la sospita sobre tot un col·lectiu.

Contra les molèsties i els actes vandàlics demanem a tothom que truqui al 112, des d’on s’adreçaran a la policia local o als Mossos que actuaran tan aviat com podran contra els grups incívics.

Contra la manca de civisme i les bretolades, som-hi tots!

Moltes gràcies!!

Darrera actualització d’aquest contingut: 14/11/2019 a les 11:35h
Ajuntament de Callús

Ajuntament de Callús

Pl. Major, 1. 08262 Callús

Telèfon: 936 930 000 - Fax: 938 360 301 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Web: www.callus.cat

NIF: P0803700D

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona