Accés directe als continguts

Ajuntament de Callús

Data i hora oficials:13:22 | 18/11/2019

Foto web
Portada > Actualitat > Notícies > Pobresa energètica

Pobresa energètica

12/09/2019

Comencem el nou curs amb un problema important: alguna companyia elèctrica ha amenaçat de tallar el subministrament a les llars que no paguen la factura (sovint perquè no poden), si els ajuntaments no ens fem càrrec d'aquestes factures. 

Sense tenir-hi directament res a veure, vet aquí que als consistoris ens toca pagar unes factures de famílies vulnerables, amb possibles conseqüències, si no ho fem, d'una gravetat social important. Recordem el cas d'una senyora de Reus que, en una situació de tall de corrent, va morir a causa d'un incendi al pis provocat per les espelmes amb què intentava fer llum. 

Les conseqüències, doncs, d'un tall de subministrament de llum poden ser nefastes. Per això sotmetre les administracions a un xantatge com el que ens ha fet aquesta companyia elèctrica és del tot inacceptable, a part que demostra una sensibilitat social tan baixa que és indigna d'una empresa que s'omple la boca de "respecte al medi ambient" i etcètera. 

I el fet encara s'agreuja més en saber les xifres de beneficis d'aquesta companyia: 1.500 milions d'euros l'any 2018!!! El deute de les famílies vulnerables puja només 21 milions, un 1'4% dels beneficis. 

Ens trobem, doncs, davant la cara més despietada d'un sistema social i econòmic que amenaça la cohesió social de la nostra societat. Per això cada vegada se senten més veus a favor de fer que els subministraments bàsics (aigua, llum i gas) estiguin en mans de l'administració pública i puguin ser controlats pels ciutadans. 

L'Ajuntament de Callús es va comprometre, amb 150 ajuntaments més de la demarcació de Barcelona, a no pagar el deute i sobretot a no cedir al xantatge d'aquesta companyia elèctrica. 

Per dignitat i per coherència amb el nostre treball a favor de la cohesió social! 

Darrera actualització d’aquest contingut: 14/11/2019 a les 11:35h
Ajuntament de Callús

Ajuntament de Callús

Pl. Major, 1. 08262 Callús

Telèfon: 936 930 000 - Fax: 938 360 301 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Web: www.callus.cat

NIF: P0803700D

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona