Accés directe als continguts

Ajuntament de Callús

Data i hora oficials:18:42 | 14/11/2019

Foto web
Portada > Actualitat > Notícies > ORDENANCES 2020: CONGELACIÓ D’IMPOSTOS

ORDENANCES 2020: CONGELACIÓ D’IMPOSTOS

25/10/2019

En el ple d’aquesta setmana s’han aprovat per unanimitat les ordenances fiscals de Callús corresponents s l’exercici del 2020. Aquest és el primer pas per fixar els ingressos que podrà tenir el municipi el proper any. Ara falta elaborar i aprovar el pressupost, que serà la tasca del mes de novembre.

Val la pena ressaltar que aquesta vegada els impostos han estat aprovats per unanimitat dels dos partits presents al consistori. La clau de l’acord és que ambdós grups –Esquerra i Junts per Callús- duien aquesta proposta en el seu programa electoral. Però també cal destacar que hi ha hagut un treball previ d’explicació al grup de l’oposició donant-li veu per poder fer aportacions a les noves ordenances.

Destaquem-ne algunes novetats:

1) Bonificació per ús de l’energia solar. L’ajuntament ja tenia aquest concepte inclòs a les ordenances, però només per a les noves edificacions. Ara s’ha estès a tota mena de construccions. Val a dir també que aquesta proposta era continguda en el programa d’ambdós grups municipals (per tant, no es pot dir que sigui mèrit de l’un o de l’altre, sinó de tots dos). També cal dir que es recollia una proposta ja molt elaborada per part de la Diputació.

2) Eliminació de la distinció entre “residents” i “ no residents”. Tot i que podria semblar-nos injust, la llei obliga a eliminar aquesta distinció en els impostos, les taxes i els preus públics. Per tant, a partir d’ara per entrar a la piscina, per exemple, tant pagarà una persona de Callús com una de fora.

3) Ús privat d’instal·lacions municipals. S’hi ha inclòs tres noves instal·lacions, l’ús de les quals fins ara no tenia un import fixat: la sala petita del Casal (part de l’entrada), l’escola Joventut i l’escola Mainada. I s’han regularitzat els preus d’altres instal·lacions abaixant-lo (pistes de vòlei i de tenis) o posant-lo en un punt intermedi (Esplai).

4) Adequació a la normativa. En dos punts s’han introduït referències a la normativa: tenir el carnet de manipulació d’aliments, en el cas de voler posar una parada de venda d’aliments; entrar a la piscina acompanyat d’una persona adulta fins a la data en què es compleixin els 14 anys, en el cas dels menors (a qui, a més, es farà un carnet-abonament especial fins a la data en què compleixin els anys).

Les ordenances fiscals són un document de referència important pe regular què han de pagar i en quins conceptes els ciutadans de Callús. La pressió fiscal del nostre poble no és de les més elevades de la comarca. Però cal tenir en compte que si volem bons serveis hem d’estar també disposats a pagar els nostres impostos.

Darrera actualització d’aquest contingut: 14/11/2019 a les 11:35h
Ajuntament de Callús

Ajuntament de Callús

Pl. Major, 1. 08262 Callús

Telèfon: 936 930 000 - Fax: 938 360 301 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Web: www.callus.cat

NIF: P0803700D

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona