Accés directe als continguts

Ajuntament de Callús

Data i hora oficials:18:42 | 14/11/2019

Viladelleva Callús
Portada > Actualitat > Notícies > TURISME A CALLÚS

TURISME A CALLÚS

07/11/2019

Dimarts passat va tenir lloc a Callús una trobada de persones tècniques en què es van presentar una sèrie de dades i conclusions sobre el turisme a la comarca del Bages. Oficialment la trobada tenia com a títol: El turisme al Bages. Principals indicadors 2018. L’exposició va anar a càrrec del Laboratori de Turisme de la Diputació de Barcelona.

L’interès d’aquesta trobada rau sobretot en el fet que es van donar dades i perfils referits als visitants del Bages, que assenyalen tant les fortaleses del nostre turisme com les febleses que tenim per atreure més visitants. També s’hi va destacar el pes cada vegada més important de les xarxes socials per fer conèixer a tot el món els atractius turístics de què disposem.

Comptat i debatut, el Bages es troba en una posició emergent en el panorama turístic, en què es constata que s’ha fet bona feina, sobretot des de Bages Turisme i el Consell Comarcal, però que encara ens en queda molta per fer.

I Callús? Val a dir que no hi havia dades específiques per a nosaltres. Però sí que hem de tenir en compte alguns fets importants:

a) Hem de posar en valor el nostre patrimoni, tant el material: Viladelleva, les Tines dels Manxons, el Castell de Godmar... Com el de les tradicions: Reis, Caramelles, Fira de les Filadores, Festes de Tardor...

b) Hem de saber aprofitar les iniciatives d’operadors privats que actuen a prop nostre i que atreuen en algun cas milers de persones. Ens referim als esdeveniments organitzats per Les Comes i per la Rectoria de Godmar.

c) Hem de preparar-nos per acollir visitants si es concreta la gran iniciativa de la Diputació de Barcelona anomenada Vies Blaves i que consistirà en un camí al costat del riu Cardener (i del Llobregat i l’Anoia) per poder-hi caminar, anar amb bicicleta o a cavall. Aquesta pot ser una gran oportunitat per fer-nos conèixer –i per fer conèixer el nostre patrimoni industrial, a més de l’històric- a milers i milers de persones.

d) Tenim també oportunitats si sabem connectar amb el que passa a la capital de la comarca, a Manresa, i a les persones que segueixen rutes (Montserrat, Cardona...) que passen a prop nostre. Sense anar més lluny, a Manresa es preveuen esdeveniments importants amb motiu del centenari de Sant Ignasi a la ciutat (2022).

Per sort, Callús disposa d’un bon Pla estratègic de Turisme, elaborat en el mandat passat, que ens marca el full de ruta per aprofitar les oportunitats que podem tenir com a poble. D’aquí va sorgir, per exemple, la Fira de les Filadores. Caldrà assumir riscos, si volem tirar endavant el que se’ns hi recomana. Però aquí hi ha una part important del nostre futur. I els dels nostres joves i emprenedors.

Per cert, la trobada de què parlàvem va tenir lloc al Vagó: un equipament i atractiu turístic que hauríem de saber aprofitar i promocionar més.

Darrera actualització d’aquest contingut: 14/11/2019 a les 11:35h
Ajuntament de Callús

Ajuntament de Callús

Pl. Major, 1. 08262 Callús

Telèfon: 936 930 000 - Fax: 938 360 301 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Web: www.callus.cat

NIF: P0803700D

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona