Els infants de Callús: el nostre futur

Dilluns, 18 de novembre de 2019 a les 00:00

Dilluns passat, dia 11 de novembre, es va constituir el Consell dels Infants de Callús per a aquest curs, 2019-2020. A l’acte hi van assistir gairebé tots els membres del Consell, la responsable del Centre Obert i la regidora d’Educació i l’alcalde, en representació del consistori. Tot i ser un acte senzill, cal destacar-ne la importància, ja que suposa situar els representants dels infants de Callús en un punt de partida per fer-se ressò de les inquietuds dels seus companys i per intervenir també en els afers públics. Tant l’alcalde com tots els altres adults es van comprometre a escoltar i fer cas de les propostes que es formulin des del Consell dels Infants.

Ara fa un any Callús va ser distingit amb el guardó de “Ciutat amiga de la Infància” per part de la UNICEF. Aquesta distinció ens obliga a fer determinades actuacions en favor dels infants del nostre poble. I una d’elles és precisament la de fer-los un lloc en la nostra vida col·lectiva. A través del Consell dels Infants donem compliment a aquest mandat. Però cal fer-ho també per altres mitjans i en altres àmbits. Per exemple, la Setmana de la Infància, que cada any celebrem el mes de maig, ha de ser també un recordatori de les obligacions que tenim per respectar els drets dels infants i també per recordar-los a ells els deures envers la societat on viuen.

El proper dijous, dia 20 de novembre, és el Dia Mundial de la Infància. Per tal de recordar-ho la UNICEF ha proposat enguany que s’il·luminin edificis o monuments públics de color blau, que és el color de la infància. A Callús mirarem d’il·luminar un parell de monuments de l’entrada del poble i la façana de l’escola Joventut i l’escola Mainada. Serà una bona manera de demostrar que aquí tenim en compte els infants, que són, al capdavall, el futur del nostre poble.

Mirem, però, que aquesta consideració no sigui cosa d’un dia, sinó que arreli en nosaltres i generi el convenciment que la infància és realment el tresor més important que tenim per construir un esdevenidor millor.

Darrera actualització: 18.11.2019 | 13:07