Més eficiència, més estalvi

Dijous, 11 de juliol de 2019 a les 08:30

Els darrers anys, sense que gaire gent se n’adoni, s’han fet una sèrie de canvis importants en l’enllumenat públic del nostre poble, que ens han permès fer estalvis tant en el consum energètic, com en la factura de la llum, com a conseqüència.

S’han posat llums LED, una nova modalitat de llum, a diverses instal·lacions públiques: camp de futbol, plaça del Doctor Vers, voltants de l’ajuntament, passeig, polígon del Cortès, etc. La il·luminació potser no és tan brillant, però sens dubte que és suficient per veure’ns-hi i permet estalviar en consum i en diners.

En aquest sentit, val a dir que no som pas dels pobles més avançats, de manera que encara tenim un gran marge de millora. I estem decidits a recórrer-lo, tot i que inicialment la inversió que cal fer no és pas barata. Però a la llarga segur que ens sortirà a tots molt més barat: ni consumirem tanta energia, ni pagarem tant pel consum públic.

En aquesta mateixa direcció l’ajuntament aprofitarà recursos de la Diputació per fer un estudi sobre la instal·lació de plaques fotovoltaiques a les instal·lacions públiques, com el mateix edifici municipal i altres. També creiem que per aquesta banda hem de millorar molt i ser més eficients.

Aquesta obsessió per estalviar recursos energètics és una preocupació que voldríem fer extensiva a tota la ciutadania, perquè ens hi va el futur del planeta i assegurar-nos un esdevenidor molt més confortable i segur. Tanmateix, cal començar donant exemple des de la mateixa administració pública. Per això és important que tots plegats empenyem en aquesta mateixa direcció.

Darrera actualització: 11.07.2019 | 08:46