Responsabilitat, precaucions i sentit comú

Dijous, 12 de març de 2020 a les 00:00

Vivim uns dies convulsos, amb un clima de temor i pànic, que ens fa saltar quan sentim segons quines notícies.

Vivim uns dies convulsos, amb un clima de temor i pànic, que ens fa saltar quan sentim segons quines notícies. L’epidèmia del coronavirus ha fet prendre mesures col·lectives que no pensàvem mai que hauríem de veure. Les autoritats sanitàries i polítiques prenen decisions que potser sorprenen, però que val la pena d’apreciar en la seva justa mesura: pretenen prevenir mals pitjors, que probablement vindran de manera inevitable.

La incertesa de l’origen d’aquest brot epidèmic, el fet que no hi hagi cap vacuna ni se sàpiga massa bé com pot evolucionar el mateix virus i també, -per què no dir-ho- el fet que tot plegat hagi començat en un país com la Xina, que molts països veuen com una amenaça a nivell econòmic, crea un malestar que fa difícil analitzar de manera freda la situació i avaluar-ne la millor manera d’enfrontar-s’hi.

Sigui com sigui, cal que tots plegats ens conscienciem que aquesta malaltia ha vingut per quedar-se, com se sol dir, i que hi haurem de conviure com ho fem amb la grip i amb tantes altres malalties que ens assolen i ens dificulten normalitzar la vida quotidiana.

Però ara i aquí cal fer cas, en primer lloc, del que manin les autoritats sanitàries i polítiques, que es guien pels tres criteris amb què titulem aquest text: responsabilitat, precaució i sentit comú. Si se suspenen els partits de futbol, no és per cap caprici ni per ganes d’esverar el personal. I si es mantenen les classes (de moment), tampoc no per perquè es vulgui fer entrar el clau per la cabota. Totes les mesures que es prenen s’expliquen i es raonen amb tots els ets i uts...

Des de l’ajuntament anirem també prenent les decisions que calguin, tenint en compte el que es decideix a nivells superiors, però també conjuntament amb les entitats o associacions del nostre poble que se’n sentin afectades. Però sobretot el que ens hem proposat és traslladar a tots els callussencs i callussenques tota la informació que ens arribi (de fonts contrastades) per tal que tothom conegui tots elements necessaris per prendre decisions individuals i familiars de manera adequada.

I esperem que el temporal passi ben aviat!!! Mentrestant, molt de sentit comú i precaució. 

Darrera actualització: 12.03.2020 | 07:57