Un poble molt viu

Dijous, 27 de febrer de 2020 a les 00:00

Quan llegiu aquestes ratlles pot ser que també pugueu llegir la revista El Poble en el número del mes de març, que és previst que arribi a les botigues i establiments del poble entre divendres i dissabte.

UN POBLE MOLT VIU

Quan llegiu aquestes ratlles pot ser que també pugueu llegir la revista El Poble en el número del mes de març, que és previst que arribi a les botigues i establiments del poble entre divendres i dissabte.

Si us fixeu en les pàgines de l’Agenda, veureu que hi ha tres pàgines d’activitats i actes diversos durant el mes de març. Per un poble com el nostre, amb una mica més de 2.000 habitants, aquest nombre d’actes és realment molt alt. Això vol dir que realment Callús és un poble amb una notable vitalitat, amb iniciativa per part de les entitats i grups socials, amb empenta i energia...

I també vol dir que es reforça la vida comunitària, que com a col·lectivitat anem ampliant i, sobretot, afermant els llaços comuns, el fet de compartir trobades, d’enriquir-nos mitjançant la participació.

Algú podrà al·legar que hi ha els partits de futbol, que ja ocupen mitja pàgina. Però aquest fet també val una consideració perquè tant el futbol, com els partits de petanca, atreuen molt gent –d’aquí i de fora, tot s’ha de dir- i ajuden a cohesionar també la comunitat, en aquest cas entorn de l’esport.

Algú altre al·legarà que hi ha molts actes adreçats a la gent gran o de la Residència. També és cert, però també denoten que la gent gran de Callús, incloent-hi la Residència, és un grup social molt capaç d’autoorganitzar-se i de fer activitats per a ells.

Potser sí que hi falten actes per als joves o per als més petits. I haurem de mirar com entre tots suplim aquestes mancances. Però, ara per ara, és bo constatar que, com a poble, no tenim res a envejar a poblacions molt més grans i que, de ben segur, no tenen tanta activitat com Callús.

Per això també des de l’ajuntament volem agrair les entitats del poble tota la feina que fan i encoratjar-les a continuar fent aquesta bona feina de cohesió social. I a tots els callussencs i callussenques, volem convidar-los a participar en totes les activitats que puguin.  

Darrera actualització: 27.02.2020 | 10:43