Una nova escola bressol

Dijous, 16 de gener de 2020 a les 00:00

En el preplè de dimecres que ve, dia 22, l’ajuntament explicarà els passos fets fins ara per poder disposar en els propers anys d’una nova escola bressol.

UNA NOVA ESCOLA BRESSOL

En el preplè de dimecres que ve, dia 22, l’ajuntament explicarà els passos fets fins ara per poder disposar en els propers anys d’una nova escola bressol.

L’actual escola Mainada es troba ubicada en un espai dels baixos de l’escola Joventut. Enfront de l’avantatge de compartir edificis, hi ha l’inconvenient que l’espai ocupat el necessita l’escola Joventut per poder-hi col·locar els alumnes que avui reben classe a la cargolera que hi ha a la banda del Passeig. El Departament d’Educació, en una mesura necessària, ha proposat de treure aquesta cargolera l’estiu del 2021. De manera que aleshores es donarà el cas que caldrà disposar de més espai al cos central de l’escola i, per tant, l’escola bressol haurà de tenir un nou espai independent.

Aquesta necessitat, evident i ineludible, fa que calgui construir una nova escola per donar el servei d’escolarització als callussencs i callussenques més petits: els que tenen entre 1 i 3 anys. Actualment els infants d’aquestes edats són una seixantena llarga, dels quals la meitat fan ús del servei d’escola bressol (una trentena llarga). Els darrers anys, a més, el nombre de naixements al nostre poble s’ha continuat mantenint entorn de la vintena i escaig. (I esperem que continuï aquest nombre.)

Sigui com sigui, és obvi que Callús ha de disposar d’una bona escola bressol: tant de bones instal·lacions (i és evident que avui no les tenim), com d’un bon projecte i uns bons professionals per tirar-lo endavant (que sí que ja tenim). Per tant, entre tots ho hem de fer possible, si de veritat ens creiem que l’educació dels infants d’aquestes edats és un element clau per al seu futur (i per al futur de la comunitat, del nostre poble).

Les instal·lacions actuals de l’escola Mainada són clarament insuficients: es va aprofitar un espai, sense mirar si les dimensions eren les adequades al que marca la normativa. Vista avui, la nostra escola Mainada té la meitat de l’espai que hauria de tenir, d’acord amb la normativa del Departament d’Educació. Per tant, cal fer una nova escola bressol adequada a les necessitats reals del poble, però també segons les mides i espais que la normativa ordena.

L’ajuntament ha començat a treballar-hi i ja tenim unes primeres propostes, que presentarem dimecres que ve al preplè.

Us hi esperem!

Darrera actualització: 16.01.2020 | 12:50