Accés directe als continguts

Ajuntament de Callús

Data i hora oficials:19:16 | 17/09/2019

Tines Callús
Portada > Actualitat > Notícies > Precaucions contra la calor

Precaucions contra la calor

04/07/2019

La setmana passada el país va viure una onada de calor, que pot tornar-se a repetir en els propers dies i durant el mes de juliol. Aquestes onades són, en part, conseqüència del que hom anomena el “canvi climàtic”. Més enllà de les causes, però, cal que enfrontem les conseqüències i fem previsions. Tant personals, com per a les persones del nostre voltant.

Des de l’ajuntament es va decidir d’oferir els locals municipals amb aire condicionat de què disposem per a les persones a qui pugui fer falta. També es va prendre la decisió de deixar entrar a la piscina, de manera excepcional, sense pagar des de dijous, dia 27 de juny, fins a dilluns dia 1 de juliol, ambdós inclosos.

Però allà on més es va notar va ser en els canvis en el programa de la festa major: se’n va haver de suprimir el Xupinasso, el Correfocs i el castell de focs. Respecte d’aquest últim, no es descarta de poder-lo fer durant les Festes de Tardor, d’acord amb l’empresa responsable. El Correfocs va ser substituït per un Correaigua, que molts nens i nenes van agrair, ja que feia de més bon viure. L’ajuntament ha demanat disculpes pels canvis, però tothom ha estat prou comprensiu com per entendre que era obligat fer aquestes modificacions per causes de força major.

Però la situació de cop de calor pot tornar-se a repetir i caldrà afrontar-la amb mesures semblants, però també amb mesures de protecció personal.

Per això trobareu a la pàgina web de l’ajuntament tot de consells que donen els organismes oficials per evitar que el cop de calor ens pugui afectar més del compte. Valdrà la pena que en fem cas tots plegats i que aconsellem les persones que viuen amb nosaltres que també les segueixin. I sobretot caldrà que tinguem cura de les persones més vulnerables: infants i gent gran. És sobretot a ells a qui hem de protegir d’aquests canvis de temps, ja que són els que més en poden patir les conseqüències.

Darrera actualització d’aquest contingut: 12/09/2019 a les 11:02h
Ajuntament de Callús

Ajuntament de Callús

Pl. Major, 1. 08262 Callús

Telèfon: 936 930 000 - Fax: 938 360 301 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Web: www.callus.cat

NIF: P0803700D

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona