Accés directe als continguts

Ajuntament de Callús

Data i hora oficials:23:18 | 19/08/2019

Tines Callús
Portada > Actualitat > Notícies > LA PASSERA

LA PASSERA

31/07/2019

Se sol dir que els focs de l’estiu s’apaguen a l’hivern, volent dir que per prevenir una cosa cal treballar-hi quan no és l’hora de fer-la servir. Això mateix és el que hem fet enguany amb la passera del pont de la Carretera de Sant Mateu.

De fet, després d’anys de reclamar a la Diputació (responsable del pont) que s’arreglés el problema que presenta la passera a l’hivern, quan glaça i la fusta rellisca de tal manera que no s’hi pot passar, finalment la Diputació hi ha posat remei i ha canviat la meitat del fustam de la passera per unes tires antilliscants que evitaran relliscar-hi i prendre mal.

La solució ha arribat després de proves (més d’un any) amb diferents tipus de plaques antilliscants. Però també, després que l’ajuntament reclamés diverses vegades una solució per a aquest problema. Fins fa tres o quatre anys una (falsa) solució era escampar-hi un líquid anticongelant, però això no arreglava el problema perquè cada dia s’hi havia de tirar l’anticongelant i, a més, sovint no feia efecte fins al cap d’unes hores, amb la qual cosa les persones que al matí volien anar a passejar, o els veïns que hi havia de passar ho tenien difícil.

Finalment, doncs, la persistència de l’ajuntament haurà tingut el seu premi i aquest hivern esperem poder caminar per la passera sense cap perill de relliscades. Val a dir que també hem d’agrair a la Diputació que fos comprensiva respecte del problema i, tot i els entrebancs que ha tingut amb proveïdors, finalment ha trobat una solució que, pel que sabem, no solament serà bona per a Callús, sinó també per a altres passeres situades prop de rius, en què el problema del glaç a l’hivern també ocasionava problemes.

Moltes gràcies, Diputació! I moltes gràcies a les persones de Callús per la paciència durant tots aquests anys!

Darrera actualització d’aquest contingut: 14/08/2019 a les 12:20h
Ajuntament de Callús

Ajuntament de Callús

Pl. Major, 1. 08262 Callús

Telèfon: 936 930 000 - Fax: 938 360 301 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Web: www.callus.cat

NIF: P0803700D

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona