Accés directe als continguts

Ajuntament de Callús

Data i hora oficials:13:23 | 18/11/2019

Tines Callús
Portada > Actualitat > Notícies > CONTRA LA PUDOR DE PURINS

CONTRA LA PUDOR DE PURINS

23/08/2019

Fa molts anys que la gent de Callús s’exclama de la pudor de purins que, sobretot a l’estiu, cap al tard, s’escampa per tot el poble i fins a mitja nit. Aquesta pudor fa que no es puguin tenir finestres obertes perquè queda tot el pis empestat de la mala olor, fins i tot la roba agafa aquesta fortor de purins.

El problema rau a saber l’origen de la pudor. Per uns, és una o diverses granges (de Callús o de Fonollosa); per d’altres, és que estan tirant purins en camps de conreu per adobar-los de cara a la tardor. Però amb certesa encara ningú no ha aclarit quina és la causa d’aquesta mala olor que envaeix tot el poble.

L’equip de govern actual ha posat el fet en coneixement dels agents rurals, que són la instància oficial de la Generalitat que s’ocupa dels problemes relacionats amb el medi ambient i l’agricultura i ramaderia.

La seva resposta és que: “Des dels Serveis Territorials de la Catalunya Central s’ha posat en marxa una acció d’inspecció sobre el terreny específica, per tal de comprovar que les aplicacions de purins respecten les èpoques prohibides d’aplicació, les distàncies de seguretat al nucli urbà, i la incorporació dins del sòl en el termini reglamentari. Així mateix, es comprovarà que els possibles apilaments temporals de dejeccions a peu de finca compleixin les distàncies de seguretat als nuclis habitats.”

I també ens demanes que “en cas que des de l’Ajuntament es tingui coneixement d’incompliments concrets dels aspectes esmentats, us demanem que els feu arribar tant als Agents Rurals com als Serveis Territorials d’aquest Departament a la Catalunya Central, per tal de millorar l’eficiència de les inspeccions.”

Ara, doncs, mirem a veure si entre tots som capaços d’aclarir l’origen i causa d’aquesta pudor i podem posar-hi remei: denunciant l’incompliment de la normativa i fent que els purins tinguin la destinació adequada i no causin molèsties al veïnat del nostre poble.

Som-hi!

 

Darrera actualització d’aquest contingut: 14/11/2019 a les 11:35h
Ajuntament de Callús

Ajuntament de Callús

Pl. Major, 1. 08262 Callús

Telèfon: 936 930 000 - Fax: 938 360 301 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Web: www.callus.cat

NIF: P0803700D

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona