Accés directe als continguts

Ajuntament de Callús

Data i hora oficials:00:48 | 17/10/2019

Tines Callús
Portada > Actualitat > Notícies > Al cap de dos anys

Al cap de dos anys

26/09/2019

La setmana que ve, dimarts dia 1 d’octubre, es compliran dos anys d’uns fets que ens van impactar a tots: l’entrada de la guàrdia civil a l’escola Joventut per impedir el referèndum d’autodeterminació de Catalunya, per impedir, en definitiva, que a gent pogués expressar la seva opinió sobre un fet important: el futur de Catalunya.

Des d’aquells dies han passat moltes coses: al país i també a Callús. Al país es pot anar seguint per la premsa i els mitjans de comunicació. Hi ha hagut concentracions, judicis, manifestacions, més repressió, eleccions... I no sembla que estiguem gaire millor del que estàvem. El problema central continua essent el mateix: si no hi ha diàleg i voluntat de pacte i només es pensa en termes de jutjar i d’aplicar la força, les situacions no es resolen; al contrari: s’enquisten i a la llarga fan mal a tothom.

A Callús la vida ha continuat. D’una banda, hem viscut aquests dos anys amb un pes a dintre pel que vam viure (som dels pocs pobles que vam tenir la mala sort de rebre la repressió en primera línia) i hem mirat, tots plegats, d’”anar passant el dol” i continuar fent vida normal. De l’altra, però, hiha més esperit d’unió, més sentiment de poble, de ser tots plegats, malgrat petites diferències, part d’una comunitat que va saber mantenir la dignitat i va entomar els cops i la repressió amb enteresa, contenint la ràbia i la indignació i mirant de transformar aquests sentiments en més ganes de viure i de lluitar per la llibertat i la democràcia i en voluntat de construir un futur per a tothom, amb pau i convivència.

I continuarem fent-ho així. Com a poble ens mantindrem sempre units i dialogarem per tenir una comunitat cohesionada i solidària amb tothom. I molts també mirarem d’aportar el millor que puguem per la llibertat del nostre país. Perquè estem convençuts que un futur en llibertat ens anirà millor a tots: als que volem la independència i als que, ben legítimament, no la volen. Dialogant i treballant plegats, segur que construirem un futur millor. I algun dia podrem tornar a demanar l’opinió de tothom, de tots els callussencs i callussenques, sobre si Catalunya ha de ser un país sobirà i amb totes les eines per poder-se gestionar els seus recursos, sense patir l’espoli que ara pateix.

Pere això us convidem a tots a l’ofrena floral que farem el proper dimarts, dia 1 d’octubre, a les 8h del vespre, al parc Primer d’Octubre, a la placa que ens recorda els fets de fa dos anys. I després anirem a Lledoners (Joncadella, primer) per recordar les persones que estan empresonades per haver intentat que el nostre país tingués una oportunitat d’expressar la seva opinió sobre el seu futur.

US HI ESPEREM!!!!

 

Darrera actualització d’aquest contingut: 16/10/2019 a les 16:20h
Ajuntament de Callús

Ajuntament de Callús

Pl. Major, 1. 08262 Callús

Telèfon: 936 930 000 - Fax: 938 360 301 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Web: www.callus.cat

NIF: P0803700D

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona