Accés directe als continguts

Ajuntament de Callús

Data i hora oficials:18:41 | 14/11/2019

Viladelleva Callús
Portada > Actualitat > Notícies > NO ES FARÀ L’ABOCADOR DE BALES D’ECOPARC!!!

NO ES FARÀ L’ABOCADOR DE BALES D’ECOPARC!!!

25/10/2019

L’Ajuntament de Callús ha tingut notícia que la sentència del contenciós d’Efienergia contra la Generalitat i la plataforma Salvem Callús per l’abocador de bales d’ecoparc a la Vinya del Tot és desfavorable al promotor i favorable a la Generalitat i a la plataforma.

Això vol dir que no es farà l’abocador de bales d’ecoparc en aquest indret.

Aquesta victòria és el resultat de la mobilització popular de la gent de Callús durant els anys 2011 i 2014 (campanya de No a l’abocador!) i les al·legacions de Salvem Callús. I demostra, una vegada més, la necessitat de trobar una solució definitiva per a aquesta argilera.

Tot i que la Generalitat ha admès a tràmit un nou projecte per a la restauració d’aquest espai, consistent en materials siderúrgics (escòria o sorres de foneria), des de l’ajuntament i des de la plataforma continuem creient que cal omplir-lo amb terres netes d’obra pública o de construcció, tal com marca el pla de restauració de l’argilera. I per a això tenim en marxa una campanya de recollida de signatures.

Avui, però, cal celebrar i compartir aquesta important victòria, que ha trigat uns cinc anys a fer-se efectiva. Els tribunals finalment ens han donat la raó i definitivament, l’abocador de bales d’ecoparc no es farà a la Vinya del Tot.

Moltes gràcies a tothom que va participar en la mobilització i va fer possible aquesta important victòria popular.  

Callús, 25 d’octubre de 2019.

 

Darrera actualització d’aquest contingut: 14/11/2019 a les 11:35h
Ajuntament de Callús

Ajuntament de Callús

Pl. Major, 1. 08262 Callús

Telèfon: 936 930 000 - Fax: 938 360 301 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Web: www.callus.cat

NIF: P0803700D

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona