Aprovats els pressupostos del 2017

Divendres, 2 de desembre de 2016 a les 00:00

 

Al ple de dimecres passat, dia 30 de novembre, es van aprovar els pressupostos de l’Ajuntament per a l’any que ve. En total, l’ajuntament preveu ingressar i gastar fins a 1.805.800€, la qual cosa suposa un salt endavant important en els comptes municipals d’aquests darrers anys. Els pressupostos són importants perquè indiquen en què es gastarà els diners dels ciutadans l’administració, en aquest cas l’Ajuntament. 

Una part dels diners dels callussencs es destinaran a fer dues obres importants, que esperem veure acabades en els terminis establerts. Es tracta de la remodelació del tram del Passeig Anselm Clavé que va de la Carretera de Cardona fins al final, i de la urbanització dels Manxons. La primera obra es preveu finançar-la amb una aportació de la Diputació de Barcelona, a través de la Xarxa de Municipis. I la segona, mitjançant contribucions especials, com és norma en els casos de projectes d’urbanització.

A més, l’ajuntament preveu fins diverses obres com a inversions a la piscina, a les Escoles Velles, a la zona esportiva i al camp de futbol, al Cortès, etc. A més de les activitats normals de manteniment de carrers, de neteja i recollida d’escombraries, etc.

I l’activitat municipal no se centra només en obres i manteniment de l’espai exterior. També les persones tenen un paper destacat en els pressupostos: els increments importants en les partides de personal, de l’Escola Bressol o de Serveis Socials en són una mostra ben clara.

Tanmateix, tota aquesta acció municipal necessita ser completada amb l’actuació dels ciutadans. No podem reclamar que l’administració ho assumeixi tot! Si volem els carrers nets, per exemple, hi hem de contribuir nosaltres també. Els costos de netejar els carrers o l’eficiència dels serveis municipals són diferents quan la ciutadania col·labora i actua amb sentit de comunitat, que quan cadascú va a la seva, es comporta sense tenir en compte els altres o es fan malbé les coses col·lectives sense cap mirament. O quan veiem que els altres fan una destrossa en un bé públic i no diem res perquè “el bé públic no és nostre”: res més fals, perquè tot el que és comú també és nostre. I ho paguem i ho sostenim amb els nostres diners, amb els impostos que paguem.

Per tant, fem-nos-en responsables també!!! 

Darrera actualització: 25.01.2019 | 12:18