Comença el cicle de Nadal

Dimecres, 7 de desembre de 2016

Anys enrere el cicle de Nadal començava per la Puríssima i s’acabava per la Candelera. És a dir, anava del 8 de desembre al 2 de febrer. El canvi de costums a la nostra societat, però, ha modificat aquestes dates de començament i d’acabament d’aquest temps. Ara, per exemple, s’encenen els llums nadalencs als carrers de ciutats i pobles a final de novembre, de manera que fa dies que sembla que Nadal ja és aquí. I s’apaguen just després de Reis. (L’excusa per tancar-los molt més aviat sembla raonable: estalvi d’energia elèctrica i reducció de la factura municipal. Però aquesta “raó” es contradiu clarament amb l’avançament de l’encesa, de manera que al final ja no se sap quina és la veritable raó que fa prendre les decisions d’encendre o d’apagar els llums...)

Sigui com sigui, el fet és que avui ja ens trobem de ple en temps de Nadal. O això és el que sembla. Hom ja comença a rebre felicitacions de Nadal. A les botigues i supermercats ja s’ofereixen productes nadalencs i es convida els clients a avançar les compres de Nadal. Carrers i places de ciutats i de pobles s’omplen de llums, música i paradetes relacionades amb les festes... Podem dir que ja “vivim el Nadal”!

A Callús mirarem de sumar-nos també a aquest temps nadalenc promovent el sentit comunitari i recordant-nos tots plegats que Nadal ha de ser també temps de compartir. Per això, des de l’ajuntament, hem donat suport a diverses iniciatives dels nostres botiguers i comerciants per ambientar els carrers i per convidar tothom a viure el Nadal al poble.

A més, hem assenyalat dissabte, dia 17 de desembre, com a data d’inici oficial de les festes. Al matí ens volem centrar en el comerç i a la tarda en una fira de Nadal a la plaça de l’Església. La setmana que ve us en donarem més informació.

Donem la benvinguda al temps de Nadal!

 

Darrera actualització: 25.01.2019 | 12:18