UNS DINERS MOLT BEN GASTATS

Dijous, 22 de febrer de 2018

 

Fa un any l’Ajuntament va prendre la decisió de fer una revisió a fons i una reparació necessària de la xarxa de clavegueram del nostre poble. Per a això, a més de destinar-hi uns diners, es va contractar una empresa que, per trams, es dedica a analitzar l’estat del subsòl del nucli principal de Callús per on discorren les clavegueres, mitjançant una càmera que filma i enregistra com es troben tots les connexions i les canonades del clavegueram. El resultat d’aquesta anàlisi, que es farà durant tres anys –cada any, una part del poble- és lliurat a l’Ajuntament. S’hi assenyalen les principals deficiències i es proposa com reparar-les.

En el pressupost del 2018, l’Ajuntament ha disposat uns 84.000€ per reparar el clavegueram de la zona de sobre la via, del Reverend Puigbò i carrers entorn de l’església. I també uns altres 8.000€ per analitzar una altra part del poble. La reparació ja ha començat i es pot veure operaris treballant, aquests dies, per exemple, al carrer Santiago Rusiñol. Els treballs es faran sense obrir, normalment, els carrers, ja que l’empresa disposa d’una tecnologia que permet reparar una canonada del clavegueram amb un sistema modern i eficient, que s’ha utilitzat amb molts bons resultats en altres pobles i ciutats.

Els diners gastats en aquestes reparacions són diners per a obres “que no es veuen”, perquè restauren o arreglen una part soterrada del poble. Però són diners ben invertits perquè ens asseguren que puguem disposar d’un servei tan necessari, que només quan no funciona bé o quan hi ha una alteració (ensorrament, obstrucció...), en notem la utilitat.

Creiem que amb aquesta planificació i amb les actuacions consegüents estem posant les bases perquè Callús no hagi de patir durant anys pel seu clavegueram i pugui planificar, si cal, un creixement progressiu. L’objectiu és deixar les connexions i les canonades en un estat correcte, que ens donin la tranquil·litat necessària per poder continuar vivint al nostre poble amb tota la qualitat de vida necessària.

De passada, aquesta actuació ens portarà probablement a prendre decisions sobre les connexions entre els habitatges i el clavegueram. Pensem que aquestes connexions les hauria de fer sempre l’Ajuntament per garantir que siguin correctes, ja que sovint hi ha obstruccions i coses mal fetes que dificulten el bon funcionament de tota la xarxa. Però, d’això, ja n’anirem parlant.

De moment, hem de saber que les obres que s’estan fent en diversos indrets del poble són per millorar l’estat actual del clavegueram i que, tot i que ens costen uns diners, són uns diners ben gastats per al nostre futur.

Darrera actualització: 25.01.2019 | 12:21